Antena Căutare

Tentativă de phishing în numele Universităţii din Bucureşti/ Mai multe persoane şi firme au primit mesaje cu titlul ”Cerere de ofertă – Universitatea din Bucureşti”/ Evenimentul, cercetat de specialiştii CERT-RO

Universitatea Bucureşti avertizează asupra unei tentative de phishing în care sunt utilizate referinţe ale instituţiei, în ultimele zile mai multe persoane şi firme primind mesaje cu titlul ”Cerere de ofertă – Universitatea din Bucureşti”. Evenimentul este cercetat de specialiştii CERT-RO.

”Universitatea din Bucureşti anunţă existenţa unei tentative de phishing în care sunt utilizate referinţe legate de UB. Universitatea din Bucureşti se delimitează de orice e-mail trimis în numele instituţiei de învăţământ superior care utilizează alte extensii, cu excepţia celei oficiale a acesteia, unibuc.ro. Precizăm că în ultimele zile au fost transmise, către mai multe persoane fizice sau juridice, e-mail-uri de pe o adresă de e-mail falsă – [email protected], cu titlul «Cerere de ofertă – Universitatea din Bucureşti»”, a transmis, miercuri, Universitatea Bucureşti.

Instituţia a transmis că a întreprins demersurile necesare pentru clarificarea situaţiei şi pentru identificarea sursei, iar cazul a ajuns în atenţia reprezentanţilor Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

”Potrivit analizei demarate de către reprezentanţii CERT-RO şi comunicate oficial către Universitatea din Bucureşti, e-mailurile transmise «fac parte dintr-o campanie malware ce impersonează Universitatea din Bucureşti, distribuind o aplicaţie executabilă cu capabilităţi de spyware, care colectează informaţii şi credenţiale de acces», sub pretextul solicitării de oferte de produse de la diferite persoane fizice sau juridice”, a mai transmis Universitatea.

Sursa citată a precizat că specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică recomandă persoanelor care au primit mesajul sus-menţionat, care are ca titlu Cerere de ofertă – Universitatea din Bucureşti, ”să nu deschidă eventualele ataşamente şi linkuri, dar şi să utilizeze aplicaţii de tip antivirus şi alte metode de protecţie (filtrarea e-mail-urilor primite sau excluderea adreselor de e-mail suspecte, în cazul de faţă [email protected])”.

”Nu în ultimul rând, reprezentanţii CERT au oferit asigurări că adresa nu are nicio legătură cu domeniul Universităţii din Bucureşti şi nici cu domeniul hotmail.com”, a mai transmis instituţia.

Sursa : news.ro

Simulare Evaluare Națională și BAC 2020. Tot ce trebuie să știi despre noile schimbări... Titularizare 2020. Calendar, modele de subiecte și barem...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x