Antena Căutare

Termoenergetica: Serviciul public de alimentare cu energie termică a cetăţenilor Municipiului Bucureşti nu este în pericol

Termoenergetica, noul operator al reţelei de termoficare din Bucureşti ce a preluat de la 1 decembrie 2019 activitatea RADET, aflată în faliment, a anunţat, luni, că serviciul public de alimentare cu energie termică a cetăţenilor nu este în pericol.

Anunţul a venit după ce, tot marţi, Elcen a anunţat că Termoenergetica înregistrează datorii ieşite din scadenţă faţă de Elcen în valoare de 206,55 milioane lei.

”Serviciul public de alimentare cu energie termică a bucureştenilor nu este în pericol de subfinanţare. S-au plătit până acum aproximativ 149 de milioane de lei, deşi până în prezent Guvernul nu a alocat niciun leu Primăriei Municipiului Bucureşti, comparativ cu anul trecut, când Primăria Capitalei a încasat de la Guvernul României suma de 538 de milioane de lei”, se arată în comunicatul Termoenergetica.

Astfel, au fost deja achitaţi aproximativ 149 de milioane de lei, iar restul de 20,8 milioane de lei şi ”nu 25,3 milioane de lei aşa cum arată cifrele diseminate în spaţiul public”, precum şi penalităţile aferente vor fi achitate în zilele următoare, în momentul de faţă existând un flux constant de încasări, potrivit companiei.

”În ceea ce priveşte valoarea facturii aferente lunii ianuarie, de aproximativ 180 de milioane de lei (181.159.707 lei), vă comunicăm că aceasta se află încă în perioada de graţie, termenul final de plată fiind 30 Martie 2020”, se arată în comunicat.

Sursa : news.ro

Aproximativ 5% din populația României se culcă cu foamea-n gât!Ar fi nevoie de încă 30 de ani pentru a ne vindeca... Femeia acuzată de vrăjitorie contraatacă: "Doar l-am pupat pe frunte și obraz, nu a fost un sărut umed" VIDEO...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x