Antena Căutare

Teroare la Interne: Politistii pusi sa renunte la banii si liberele restante

Tara te vrea supus si gata sa semnezi orice ti se cere. Asa ca "un soldat disciplinat" dupa chipul si asemanarea ministrului de Interne, Traian Igas. Politistii de la mai multe inspectorate de politie din tara s-au trezit recent ca li s-a pus in fata un raport gata scris, in numele fiecaruia. In acesta este specificat clar ca acestia nu au restante de recuperat inca de cand au fost incadrati in MAI. Este vorba despre restante de compensat in bani sau timp liber pentru orele prestate peste program, inclusiv sambetele si duminicile, diverse sporuri.

Nu a mai contat faptul ca sindicatele au deschis deja actiuni pentru recuperarea respectivelor drepturi.

"Am onoarea sa raportez urmatoarele - Pentru perioada in care mi-am desfasurat activitatea la Inspectoratul de Politie Judetean X nu am pana la data prezentului raport restante de compensat in bani sau timp liber pentru orele prestate peste durata normala de lucru (inclusiv zile de sambata/duminica sau sarbatori legale). In situatia in care, pe viitor, voi avea dreptul la zile libere ori compensari pentru orele lucrate peste durata normala de lucru (inclusiv zile de sambata/duminica sau sarbatori legale), le voi solicita expres, in scris, in termen de 60 de zile. De asemenea, arat faptul ca nu mai am concediu de odihna restant cuvenit pe anul 2010. Fata de cele raportate, rog dispuneti".

VEZI ce raport au fost pusi sa semneze politistii!

Mai multi politisti au trimis pe adresa redactiei o serie de e-mailuri in care au declarat ca asupra lor s-au facut presiuni ca sa semneze respectivul raport.

Mai mult, unul dintre ei scrie: "Desi Politia nu are bani pentru nimic, s-au gasit imediat fonduri pentru hartie si tonner si toti am gasit la locul de munca un raport gata scris, in numele fiecaruia. Nu va voi preciza inspectoratul de politie din care provin, pentru ca voi fi primul care va fi dat afara daca se va afla ca eu sunt cel care am trimis Jurnalului National acest raport. Oare poti sa ceri asa ceva intr-un sistem in care tocmai se pregatesc disponibilizari si toata lumea a inteles ca daca nu semnezi, poti fi trecut pe listele secrete. Desi legea nu a fost votata, de cateva luni se tot fac liste cu posturi si oameni care trebuie sa dispara.
De asemenea, va rog sa stergeti orice urma pe e-mail a mesajului pe care l-ati primit de la mine. Dumneavoastra sunteti jurnalista si e posibil sa fiti urmarita. In plus, nu va voi contacta pe numarul dumneavoastra de telefon, pe care l-am primit de la cineva din judet pentru ca e posibil sa va fie ascultat telefonul.
Daca tot va luati riscul sa publicati acest material si veti ajunge in instanta, sa stiti ca vom fi destui care vom depune marturie. Am ajuns sa vorbim in soapta si sunt convins ca totul ni se trage de la mitingul acela. In incheiere, as vrea, totusi, sa va intreb de ce IGPR are de patru ori mai multi stabi decat pe vremea Militiei? Britanicii, cei care au inventat Politia, n-au niciunul si treaba merge bine la ei.
La noi, la ce folosesc?! Toti si-au dat doctoratele la Academia de Politie, unde au fost examinati de subalterni de-ai lor. Nu conteaza ca suntem departe de a stapani fenomenul infractional, dar cred ca nici nu se doreste
".

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Constanta: Studenti aruncati in strada fix inaintea examenelor!... Avertizare de furtuna in Bucuresti si Ilfov!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x