Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Adela

România scapă! Teste negative confirmate pentru românii care au intrat în contact direct, în Gorj, cu italianul bolnav de coronavirus

Medicii au primit primele rezultate pentru gorjenii care au intrat în contact cu italianul bolnav de coronavirus, care a vizitat România weekend-ul trecut. Potrivit testelor făcute la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, cei 13 români sunt sănătoși, rezultatele fiind negative.

Rudele soției italianului venit în România nu ar fi contactat coronavirus

Profimedia

Toate cele 13 probe trimise la Institutul Matei Balș au fost negative. Alte 19 persoane sunt vizate de ancheta epidemiologică.

"Avem rezultatele. Toate cele 13 persoane de la Gorj au test negativ coronavirus. Mai sunt în lucru 19 teste ale unor persoane, când vom avea rezultatul, vom reveni. Tot azi s-a emis ordinul de carantină. Toată lumea a întrebat de acest ordin. Ce spune acest ordin? Spune că toate persoanele care vin din zone închise, Wuhan, vasul de croazieră, cele 11 comune din Italia, sunt puse în carantină instituționalizată 14 zile. La intrarea în carantină vor fi testați, iar la ieșirea din carantină se vor face două teste, la diferență de 24 de ore, care trebuie să fie negative", este declarația făcută de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Prefectul judeţului Gorj, Ion Cristinel Rujan, a declarat, miercuri dimineață, într-o conferință de presă, că până acum niciuna dintre persoanele care a intrat în contact cu cetățeanul italian nu a manifestat simptome de coronavirus.

Italianul infectat cu coronavirus, care a vizitat România, a făcut primele declarații: "Am fost în Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo"

Rudele soției italianului rămân în carantină, la domiciliu

Rudele soţiei italianului, care sunt acum în carantină, la domiciliu, iar alte două persoane au fost izolate la spital după ce au anunţat că s-au întâlnit cu cetăţeanul străin.

Localitatea Bălteni din Gorj, în alertă din cauza italianului infectat cu coronavirus

Patru zile s-a plimbat bărbatul prin România. Diagnosticul a venit imediat cum a ajuns în ţara natală. Pe 18 februarie, la miezul nopții, bărbatul a ajuns în localitatea Bâlteni. A stat aici doar jumătate de oră, timp în care și-a lăsat fiul de 10 ani, la bunici. Socrii italianului, o cumnată și o vecină au fost primii care au intrat în contact direct cu bărbatul. A fost o noapte ce cercetări şi căutări pentru autorităţile din Gorj care vor să refacă traseul bărbatului.

Dezvăluire bombă despre coronavirus! Medicul Ciuhodaru a recunoscut totul! „Am luat deja primele măsuri”

Italianul cu Covid-19 a mers și în Târgu Jiu

Bărbatul a plecat apoi la Târgu Jiu, unde s-ar fi întâlnit cu mai mulți oameni de afaceri. Două persoane, soț și soție, care au intrat în contact cu el, s-au prezentat aseară la spital. Ei au fost izolați și le-au fost luate probe. Speriat, un edil din Gorj a ajuns și el la spital. S-a întâlnit cu un cetățean italian căruia i-a prezentat un fond de vânătoare și i-a fost teamă să nu fie chiar cel infectat cu noul coronavirus.

Recomandari