Căutare Live

Testele PISA, anunțul Ministrului Educației. Profesorii ar putea da și ei examene de evaluare periodice

 Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației din perioada 2009-2012, a afirmat că testele PISA ar trebui să le fie aplicate inclusiv profesorilor, după ce România a obținut cel mai slab punctaj din ultimii 9 ani, cu un analfabetism funcțional de 44%, creștere mare față de 2015 când indicatorul era la 39%.

”Așa cum știți, eu sunt mai orientat pe soluții, nu pe povești. Așa că propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor. Veți avea o mare surpriză. Ar trebui evaluați toți profesorii: celor sub nivel să li se livreze o formare adaptată timp de un an pentru a ajunge la nivel, iar dacă nu reușesc nici atunci, asta e. În loc de miliarde date ONG-urilor de apartament, mai bine am face un moment zero al re-selecției profesorilor“, a avertizat Daniel Funeriu.

“Imbecilizarea adusă de pesedizare a cotropit de multă vreme universitățile, iar acum a ajuns la clasă și schimonosește mințile copiilor noștri“, a mai spus Daniel Funeriu.

Procentul analfabetismului funcțional a crescut la 44%

Potrivit edupedu.ro, acolo unde fostul ministru a făcut declarațiile, acesta își motivează propunerea prin faptul că rezultate PISA 2018 arată cât de slab pregătiți sunt elevii din România.

Scorul obținut este cel mai prost din ultimii nouă ani. Mai mult, analfabetismul funcțional a crescut la 44%.

Testul PISA are trei domenii de testare: citire, matematică și științe. La această testare, România a mai participat în 2012 și 2015. Rezultatele obținute arată eficiența reală a sistemului de învățământ din țara noastră.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Atenție la produsele tradiționale din târgurile de Crăciun! Semnalul lansat de autorități: ”Unii dintre comercianți vând...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri