Se dau tichete pentru after-school. O parte din banii plătiți de părinți vor fi suportați de stat. Proiect de lege adoptat

Parlamentarii au adoptat un proiect de lege prin care părinţii vor putea deconta o parte din banii pe care îi dau la after-school. Însă, ca să intre în vigoare, actul trebuie să fie semnat de preşedintele Iohannis.

Proiect de lege adoptat: Tichete de la stat pentru after-school

Încă nu se ştie cum va arăta şcoala din toamnă, dar e sigur că accesul la after-school va fi facilitat cu ajutorul unui proiect de lege. Mai exact, acesta prevede decontarea "şcolii după şcoală", indiferent dacă vorbim despre sistemul public sau cel privat.

Tichete de la stat pentru after-school în valoare de 400 de lei

Părinţii care vor să-i ducă pe cei mici la after-school plătesc minimum 600 de lei lunar. Tichetele pe care le va acorda statul au o valoare de 400 de lei şi se vor deconta în funcţie de prezenţa copilului la cursuri.

"Decontarea se face total sau parţial în funcţie de costurile care sunt calculate de fiecare unitate de învăţământ în parte", spune un deputat PNL, inițiator al proiectului de lege.

Citește și: Alocațiile se taie, de fapt, cu 80%. Ciolacu: Nu cresc cu 20%! Modificarea introdusă de Guvern nu respectă legea măririi cu 100%

În plus, tichetele nu vor putea fi transferate şi nici folosite în alte scopuri. Părinţii rămân însă sceptici.

"Trebuie, în primul rând, să fie asigurate şi resursele bugetare. Ori, după cum vedem, în ultimii tot ce a însemnat investiţii sau propuneri legislative, sau chiar legi în ceea ce priveau educaţia din păcate, ori nu au fost resurse bugetare, ori au fost amânate", a declarat Eugen Ilea, preşedintele asociaţiei părinţilor.

Pentru zeci de mii de familii din România programele de tip "şcoală după şcoală" sunt în continuare un lux. Mai ales când, în ţară, sunt zeci de mii de copii care nu merg nici măcar la cursurile obligatorii din lipsa banilor. Şcoala este gratuită, doar că intervin cheltuielile multiple pentru rechizite, îmbrăcăminte, dar şi alte costuri suplimentare, pe care părinţii nu au cum să le acopere.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri