Antena Căutare

Tigarile care se sting singure devin obligatorii din iarna

Tigarile aruncate pe jos inainte de a fi stinse si care mai fumega inca sau cele abandonate in scrumiere si continua sa arda pana la filtru vor deveni o amintire neplacuta din aceasta iarna, caci comerciantii vor fi obligati sa aduca pe piata doar tigari care "stiu" sa se stinga singure daca nu sunt fumate activ.


Tigara cu tendinta redusa de aprindere este cea care respecta cerintele impuse de standardele europene, aceasta stingandu-se singura daca nu este fumata activ, inainte sa arda pe intreaga lungime, a explicat Cerbulescu, citat de Mediafax. El a precizat ca tendinta de aprindere a tigarilor va fi redusa, astfel incat sa se minimizeze numarul incendiilor soldate cu decese, raniri si pagube.

Autoritatile de supraveghere a pietei din toate statele membre au obligatia de a se asigura ca toate tigarile comercializate pe piata comunitara vor fi sigure pentru consumator si vor verifica respectarea conformitatii tigaretelor cu standardele respective incepand cu data de 17 noiembrie. Cerbulescu a mai spus ca atat producatorii, cat si distribuitorii trebuie sa se asigure ca pe piata sunt introduse produse sigure.

Potrivit sefului ANPC, punerea pe piata romaneasca a tigarilor care nu au tendinta redusa de aprindere va duce la sanctionarea atat a producatorilor, cat si a distribuitorilor. Astfel, producatorii care incalca noile reguli risca amenzi intre 3.000 si 30.000 de lei, iar distribuitorii ar putea fi amendati cu sume intre 700 si 7.000 de lei sau intre 2.000 si 4.000 de lei. In cazul in care pe piata se vor mai gasi dupa 17 noiembrie si altfel de tigari decat cele cu tendinta redusa de aprindere, vor fi confiscate si distruse.

sursa: Jurnalul

Accident in lant in judetul Constanta: 6 raniti... UPDATE! Protestatarul de la Cotroceni, audiat la sectia 22 din Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x