Căutare Live

Timişoara: Nouă persoane arestate preventiv şi alte 11 sub control judiciar, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

Nouă persoane au fost arestate preventiv şi alte 11 au fost puse sub control judiciar, la Timişoara, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri.

Conform anchetatorilor, liderul grupării este Lucian Boncu, un cunoscut al lumii interlope din Timişoara.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de DIICOT, în perioada 2017-2019, la Timişoara s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, care se ocupa cu traficul cu droguri de mare risc, respectiv cocaină. Nucleul acestui grup a fost reprezentat de către mai mulţi exponenţi ai lumii interlope din oraş, care de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în alte activităţi infracţionale comune precum şantaje, reglări de conturi, extorcări.

"Protecţia activităţilor infracţionale a fost realizată de către inculpatul B. L. A., un lider marcant al lumii interlope din municipiului Timişoara, care a asigurat protecţia principalilor dealeri, iar în cazul în care între unii dintre aceştia apăreau conflicte, inculpatul intermedia normalizarea relaţiilor, în vederea derulării fără incidente a activităţii infracţionale. Pentru sprijinul acordat, inculpatul B. L. A era recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum”, se arată în comunicat.

Gruparea a controlat majoritar piaţa de cocaină din oraş, marea parte a dealerilor locali şi a consumatorilor constanţi de cocaină aprovizionându-se de la membrii grupării. De asemenea, pătrunderea pe piaţa din municipiul Timişoara a oricărui alt dealer din afară se putea realiza doar cu acordul şi în condiţiile stabilite de către aceştia.

"Caracteristic tuturor acestor furnizori era faptul că distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali şi consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului. De asemenea, furnizarea cantităţilor de droguri se realiza de cele mai multe ori în incinta unor imobile folosite de către aceştia, aspect care a făcut foarte dificilă monitorizarea sau prinderea în flagrant a furnizorilor. Paravanul utilizat de către inculpatul B. L. A pentru acoperirea activităţilor sale infracţionale l-a constituit o societate comercială, ce are ca obiect activităţi de protecţie şi gardă, firma fiind înfiinţată iniţial de către inculpat şi preluată formal de către un apropiat al acestuia”, mai arată sursa citată.

Prin intermediul luptătorilor angajaţi în cadrul firmei de pază şi a apropiaţilor săi, bărbatul a avut posibilitatea de a exercita presiuni asupra foarte multor agenţi economici.

”Totodată, inculpatul B. L. A s-a folosit şi de serviciile unor grupuri locale, cunoscute cu preocupări violente, cum este cazul unui grup coordonat de către un luptător de performanţă, cu participări la diferite competiţii de MMA, aspect care i-a atras o reputaţie specifică în lumea interlopă. Acesta, împreună cu un cerc de apropiaţi, a fost implicat în ultimii ani în multiple incidente violente, în special agresiuni îndreptate împotriva diferitor persoane, în scopul reglării de conturi sau pentru a-i determina, la solicitarea unor apropiaţi, să consimtă la efectuarea diferitor activităţi, să-şi retragă diferite plângeri penale sau acţiuni în justiţie etc”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

În mai multe cazuri, în urma presiunilor făcute de membrii grupării, victimele nu mai depuneau plângeri sau şi le retrăgeau ulterior.

”Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul B. L. A şi-a apropiat în timp diferite cadre de poliţie din IPJ Timiş, rolul acestora fiind acela de a-i sprijini activitatea infracţională, prin oferirea de informaţii legate de eventualele anchete care îl vizează sau de date nepublice, cum sunt cele din bazele de date informatizate ale poliţiei. Astfel, un exemplu în acest sens, l-a reprezentat inculpatul Ilin Dragan, agent de poliţie, cu care inculpatul B. L. A a avut diferite întâlniri”, se mai arată în comunicat.

Procurorii mai spun că anul acesta, în luna septembrie, un investitor a intenţionat să deschidă în principalele oraşe din ţară mai multe cazinouri, valoarea investiţiei fiind una mare, iar pentru a-şi asigura protecţia, investitorul a luat legătura cu liderii lumii interlope din aceste oraşe.

"În acest scop, a avut loc o întâlnire la care au participat principalii lideri interlopi din oraşele importante ale ţării, respectiv din municipiile Iaşi, Sibiu, Arad, mediul interlop din Timişoara fiind reprezentat de către inculpatul B. L.A”, se arată în comunicat.

Procurorii DIICOT Timişoara au formulat propunere de arestare preventivă faţă de 9 inculpaţi, Tribunalul Timiş dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Citește și
colaj de imagini cu icoane cu sfantul andrei si un scris pe mijloc
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
Nicole Cherry a publicat o imagine emoționantă cu ea și fiica ei, la scurt timp după ce a născut. Ce mesaj a transmis artista
Nicole Cherry a publicat o imagine emoționantă cu ea și fiica ei, la scurt timp după ce a născut. Ce mesaj a transmis artista
Nicole Cherry a publicat o imagine emoționantă cu ea și fiica ei, la scurt timp după ce a născut. Ce mesaj a transmis artista
elwira, mihai petre, cuza si emi la finala asia express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
Mai multe articole

De asemenea, faţă de alţi 11 inculpaţi, procurorii DIICOT Timişoara au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Primele imagini din interiorul Clubului Colectiv, locul în care s-a produs incendiul ce a curmat 64 de vieţi!...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri