Căutare Live

Căpușele au făcut primele victime! Timișorenii, revoltați, după ce primăria nu are nicio posibilitate de a face dezinsecţia

An de an, odată cu încălzirea vremii, reapar căpuşele în număr mare din parcuri! La Timişoara, oamenii au luat măsuri şi au semnat o petiţie online prin care cer primăriei să se ocupe de această problemă.

An de an, odată cu încălzirea vremii, reapar căpuşele în număr mare din parcuri! La Timişoara, oamenii au luat măsuri şi au semnat o petiţie online prin care cer primăriei să se ocupe de această problemă. Deşi discutăm despre o situaţie cât se poate de gravă, ediţii spun că - pentru moment - nu există posibilitatea de a face o dezinsecţie

Oamenii se feresc să iasă la iarbă verde în parcuri de teama căpuşelor.

”Normal că ne temem, dar nu ave ce face, trebuie să ieșim cu copiii afară. Stăm pe iarbă, copila vrea să se joace. Când ajungem acasă verificăm să vedem și sperăm să nu ne fi ales cu vreo căpușă”, a mărturisit un timișorean.

Săptămâna trecută s-au prezentat 35 de persoane care prezentau muşcături de căpuşe, parţial adulţi şi copii. Astăzi am avut două persoane cu înţepătură de căpuşă, copii. În ultimul timp a crescut numărul de pacienţi care s-au prezentat cu înţepătură de căpuşă.

Ca să îi determine pe edili să facă dezinsecţie, o timişoreancă a lansat o petiţie online, pe care au semnat-o peste 1.500 de oameni.

Doar că primăria nu poate face dezinsecţia. Mai mult, nu va putea stropi nici împotriva țânțarilor și a musculițelor. Totul din cauza unei licitaţii contestate.

Istoria zbuciumată a contractului de dezinsecție și deratizare a Timișoarei începe în anul 2013 atunci când vechiul contract a expirat. De altfel timisoarenilor nu le rămâne decât să aibă grijă pe unde se plimbă. De evitat sunt zonele cu multă vegetație.

Edilii pregătesc abia acum o licitație deși procesul a fost câștigat de primărie încă din toamna anului trecut. Oficialii n-au terminat documentația pentru a porni o licitație nouă

Sfinții 40 de Mucenici. De ce se beau 44 de pahare cu vin, pe 9 martie... Vremea 25 aprilie! Vești INCREDIBILE din partea meteorologilor: „În următoarele 24 de ore vor apărea mari surprize”...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri