Antena Căutare

Tinerii din Cluj au inventat o aplicaţie pentru telefonul mobil care îi ajută pe copii să slăbească într-un mod interactiv

Copiii iubesc fast-food-ul şi dulciurile, nu fac mişcare, stau prea mult pe device-uri, cauzele sunt multe iar soluţiile mai puţine. Dar una dintre ele vine astăzi de la Cluj.

Mai mulţi tineri au inventat o aplicaţie pentru telefonul mobil care îi ajută pe copii să slăbească într-un mod interactiv. Iar cum "interactiv" este cuvântul cheie pentru noile generaţii, programul chiar promite.

Clara are 12 ani. De trei ani se plimbă de la un nutriţionist la altul, dar nu a obţinut niciun fel de rezultat. În schimb, de când a descoperit aplicaţia, a reuşit să dea jos nu mai puţin de patru kilograme.

„În primul rand mananc mult mai sanatos, am invatat cum sa mi impart farfuria cum trebuie si am invatat in ce interval de ore trebuie sa mananc” , a povestit Clara.

Secretul aplicaţiei? Este atractivă. Vine cu joculeţe şi teste care să-i stimuleze pe copii să respecte un program riguros de masă şi mişcare.Programul a fost dezvoltat de un IT-st din Cluj şi s-a născut din nevoie.

Potrivit unor statistici, în România, unul din doi copii are probleme cu greutate, ceea ce ne poziţionează pe primele locuri ale clasamentului european în această privinţă.

Bărbatul căutat de poliţişti după ce a fost văzut în toaleta fetelor dintr-o şcoală din Timişoara s-a predat Poliţiei... Povești cu lână și ace. O tânără din Bucureşti a lăsat în urmă un job stabil și s-a apucat de tablouri din lână...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x