Antena Căutare

Boala care pune stăpânire pe tot mai mulți tineri! Medicii trag un semnal de alarmă: ”Nu amânați! Mergeți la un doctor de la primele simptome!”

Sute de mii de români sunt diagnosticați cu această boală, iar printre ei se numără tot mai mulți tineri și copii.

Sute de mii de români sunt diagnosticați cu această boală, iar printre ei se numără tot mai mulți tineri și copii. Considerat de mult o afecțiune a bătrâneții, reumatismul afectează, acum, o mulțime de persoane, între care și tineri, fapt pentru care medicii au lansat o campanie de prevenire, pentru a-i îndemna pe oameni să meargă la medic la primele simptome. Dar iniţiativa are nevoie de finanţare, iar de la autorităţi nu vin soluţii concrete.

Ovidiu Constantinescu a fost diagnosticat cu poliartrită reumatoidă, în urmă cu 20 de ani. Pentru că nu a ajuns la medic de la primele dureri, a avut nevoie de două operaţii de protezare de şold. Şi a trecut prin doi ani şi jumătate de chinuri: ” Vă spun, sunt crâncene. Dureri care sar de la o încheietură la alta, în primă fază pur şi simplu ajunsesem la o curiozitate morbidă să văd care dintre încheieturi o să mă doară astăzi.”, a povestit bărbatul.

Bolile reumatice sunt extrem de dureroase şi afectează în primă fază articulaţiile, muşchii, tendoanele şi ligamentele. Mai apoi, suferinţa poate ajunge la inimă, rinichi, plămâni şi piele. Efectele pot fi ireversibile, dacă diagnosticul nu este pus în timp util. Jumătate dintre cei care nu mai pot merge la muncă suferă de aceste afecţiuni.

"Fără amânare, fă o programare!" este mesajul campaniei iniţiate de medici şi asociaţiile de pacienţi, cu sprijin european. Autorităţile române promit finanţare pentru prevenţia bolilor reumatice.


Gheorghe Mărmureanu: „Următorul CUTREMUR va fi de intensitatea celui din...”... România s-a zguduit serios! Un ALT CUTREMUR a avut loc noaptea trecută...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x