Antena Căutare

Titularizare 2019, ordonanță de urgență: Profesorii cu note mari nu vor mai da examenul de titularizare

Titularizare 2019. Ministerul Educației a decis, prin ordonanță de urgență, ca profesorii care au luat concursul de titularizare cu note mai mari de 7 nu s-au angajat în următorii 6 ani de la susţinerea acestui concurs să se folosească de aceste note.

Titularizare 2019, ordonanță de urgență: Profesorii cu note mari nu vor mai da examenul de titularizare
Titularizare 2019

Titularizare 2019. Ministerul Educației a decis, prin ordonanță de urgență, ca profesorii care au luat concursul de titularizare cu note mai mari de 7 nu s-au angajat în următorii 6 ani de la susţinerea acestui concurs să se folosească de aceste note.

Titularizare 2019. Profesorii care au luat titularizarea în ultimii 6 ani şi nu mai vor să susţină alt examen de titularizare în acest an vor putea ocupa posturi pe perioadă determinată şi vor avea aceleaşi drepturi ca profesorii titularizaţi.

Ministrul Educației a declarat că: “Am rămas în plină mişcare de personal cu acest vid legislativ. Am găsit o soluţie: Cei care se afla în situaţia să fi obţinut note peste 7 în ultimii 6-7 ani, adică de la Legea 1 încoace, pot să folosească aceste rezultate în situaţia în care Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare decide că poate să transforme contractul de muncă din contract pe durată determinată, într-un contract cu durata egală cu viabilitatea postului didactic.

Ca urmare, în felul acesta considerăm că am rezolvat, fără să încălcăm decizia Curţii, pentru că asta nu înseamnă titularizare, dar înseamnă posibilitatea prelungirii contractului de muncă atât timp cât postul este viabil”.

Ecaterina andronescu a adăugat că în această ordonanţă de urgență a fost introdusă şi o prevedere care priveşte cadrele didactice care au câştigat prin decizie judecătorească dreptul la a obţine dobânzi pe sumele cuvenite pe Legea 221.

"Ordonanţa se referă de datorii faţă de cadrele didactice care derivă din hotărârile judecătoreşti rămase definitive până la 31 decembrie 2018 şi care făceau referire la Legea 221/2008. La aceste datorii sunt calculate dobânzi şi despre ele vorbeam în această ordonanţă", a precizat Ecaterina Andronescu.

Potrivit Ministrului Educației, sumele prevăzute sunt de circa 500 de milioane de lei pentru învăţământul preuniversitar şi circa 200-250 de milioane pentru universitar.

Calendar Titularizare 2019

  • 15 mai 2019 Reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate ca urmare a soluționării
  • 16 – 24 mai 2019 Înscrierea la concursul de titularizare,inclusiv pentru absolvenții promoției 2019, la inspectoratele școlare
  • 17 – 27 mai 2019 Verificarea și avizarea dosarelor candidaților la titularizare de către comisia județeană de organizare a concursului și consilierul juridic al inspectoratului școlar

Citește și: Titularizare 2019. Lista posturilor vacante pentru profesori și calendarul de titularizare

  • 30 mai 2019 Afișarea listei candidaților înscriși și a graficului privind susținerea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă
  • 31 mai – 28 iunie 2019 Probele practice/orale și inspecțiile speciale la clasă
  • 17 iulie 2019 Proba scrisă
  • 23 iulie 2019 Afișarea rezultatelor titularizare 2019
  • 23 – 24 iulie 2019 Depunerea de contestații titularizare 2019 la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare
  • 30 iulie 2019 Afișarea rezultatelor finale la titularizare 2019
  • 31 iulie 2019 Repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7 pe posturi didactice/catedre vacante pe perioadă nedeterminată

Citește și: Titularizare 2019 Edu.ro. Câte posturi sunt libere în București pentru profesori

Pe titularizare.edu.ro/2019 se poate găsi centralizatorul privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializarile, precum şi probele de concurs valabil pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar 2019.

Site-ul publicat de Ministerul Educaţiei cuprinde atât lista posturilor complete cu valabilitate de cel puţin 4 ani, cât şi lista posturilor complete cu valabilitate mai mică de 4 ani şi lista posturilor imcomplete. Reactualizarea listei posturilor vacante se va face la 15 mai 2019, potrivit calendarului mobilităţii personalului didactic.

Citește și: Titularizare 2019. Cum arată subiectele titularizare 2019 și baremul de notare pentru profesori

Suferința unei mame a fost mângăiată de Dumnezeu! O femeie care și-a pierdut cei doi copilași într-un accident de mașină... Mai aveți vouchere de vacanță nefolosite de anul trecut? Nu le aruncați, pot fi valorificate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x