Antena Căutare

"Rămânem pe drumuri!" Toate bunurile locuitorilor din blocul contaminat la Timișoara vor fi distruse

Dramele continuă pentru locuitorii din blocul groazei din Timișoara, unde trei persoane au murit după dezinsecție și deratizare. Oamenii care până de curând își duceau traiul în acel imobil ar putea rămâne fără mobilă sau haine. Specialiştii încep astăzi decontaminarea în blocul groazei, proces care ar putea presupune distrugerea tuturor obiectelor care au intrat în contact cu substanţele neurotoxice.

Procedura este absolut necesară, în condiţiile in care specialiştii susţin că substanţele toxice folosite pot fi periculoase chiar la mai multe zile după aplicare, notează Antena 3.

Patronul firmei care a folosit otrava este arestat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi trafic de produse sau substanţe toxice. Individul a încercat să lovească jurnaliştii în momentul în care a fost dus în faţa judecătorilor.

Citește și:

Răsturnare de situație în cazul tragediei de la Timișoara! Ce au arătat primele rezultate ale autopsiilor făcute mamei și celor doi copii

Patronul firmei care a făcut dezinsecția a fost arestat preventiv

Bărbatul s-a ocupat personal de deratizarea din blocul morţii şi dintr-un apartament al unui alt bloc de locuinţe, evacuat şi el de autorităţi. Medicii spun că în amestecul de substanţe ucigaşe se află un anticoagulant, extrem de toxic, ce poate provoca hemoragii interne şi externe după mai multe zile de la expunere.

Deratizarea mortală s-a făcut complet ilegal. Firma a fost înfiinţată în 2015, iar la vremea respectivă a obţinut autorizaţie pentru deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie. Dar nu a avut niciodată aviz pentru utilizarea substanţei letale, fosfura de aluminiu.

Avocatul său susţine că nu-i cunoştea efectele. Un bebeluş de numai nouă zile şi un copil de trei ani au fost primele victime. Locuiau la acelaşi etaj şi amândoi au murit sâmbătă.

SONDAJ: Doar unul din zece angajatori şi-ar păstra toţi angajaţii dacă ar trebui să facă o selecţie în funcţie de eficie... Constanţa: Patronul restaurantului Beirut, condamnat la opt ani de închisoare, dat în urmărire pentru că nu s-a predat ş...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x