Antena Căutare

Tot mai multi oameni cu studii superioare apeleaza la cantinele sociale

In Timisoara, de exemplu, multi oameni cu studii superioare au ajuns sa apeleze la cantina sociala a Primariei. Situatia se repeta si la Constanta. Ingineri, economisti, profesori, oameni care au detinut functii, dar care sunt acum someri, stau acum la coada pentru o portie de mancare gratis.


„Am fost informat ca au aparut cazuri de intelectuali care au ajuns sa primeasca masa la Cantina Sociala in Timisoara. Nu pot sa fac publice numele lor pentru ca este vorba de demnitatea persoanelor respective. Insa cand li s-a facut dosarul s-a vazut ca aveau diplome si au fost oameni perfect normali din punct de vedere social pana mai ieri. Au avut functii, au avut joburi, pozitie de studii superioare, si astazi au ajuns sa manance la Cantina Sociala", a spus viceprimarul Timisoarei Adrian Orza.

Orza considera ca actuala clasa politica din Romania, reprezentata de marile partide, „ar trebui sa-si anunte falimentul" pentru ca nu are solutii pentru iesirea de criza si redresarea tarii.

Situatia de la Timisoara nu este singulara. In Navodari, peste o suta de localnici care si-au pierdut locurile de munca si nu mai au dupa ce bea apa vin sa manance la cantina sociala. Aceasta e deschisa de numai 2 saptamani, dar a devenit deja un sprijin pentru multi adulti si copii. Masa pe care o iau aici e de cele mai multe ori singura pe zi.

De serviciile cantinei sociale beneficiaza cei cu venituri de pana la 470 de lei pe luna. Alocatia zilnica de hrana la cantina sociala este de 4,5 lei de persoana. Cheltuielile sunt suportate din bugetul local.

Jaf la o casa de amanet din Bucuresti... Traficant de tigari prins dupa o urmarire ca-n filme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x