Antena Căutare

BIG BROTHER isi face de cap! Tot mai multi romani folosesc camere de supraveghere

S-au dus timpurile in care verificam fidelitatea partenerului, cotrobaind numai printre lucruri, doar vom gasi ceva compromitator sau comportamentul copiilor la scoala, doar intreband vecinii. Astazi, se folosesc camere de supraveghere. Mari, mici, in clase, in casa, sub forma de pix, ceas sau breloc, Big Brother este cu ochiul pe noi, fie ca suntem la cumparaturi, acasa sau in alta parte

Cazuri in care bonele lovesc micuti i-au speriat pe parinti. Asa ca multi s-au orientat spre gradinitele care au instalate camere de supraveghere. Accesul parintilor la imaginile video se face in baza unei parole. Cu ea oamenii se logheaza pe site-ul gradinitei si in acest mod pot vedea de acasa sau de la munca tot ce se intampla in clase, in timp real. “Timp de 30 de zile, evenimentele sunt stocate, iar daca este vreodata o problema se poate intra in arhiva camerei”, a declarat Teodor Neagu, administratorul unei gradinite Afterschool.

Cert este ca tehnicile de supraveghere si spionaj sunt tot mai performante. In afara de unitatile de invatamant, astfel de dispozitive pot fi montate in casa, masina sau pe calculator.

Mai mult, astazi, iubitii gelosi nu mai scormonesc, disperati, printre lucrurile partenerilor ca sa gaseasca dovezi compromitatoare. Au la indemana, de exemplu, programele de spionaj care se instaleaza pe calculator. “Programul incepe sa-mi salveze, in functie de setare, la trei-cinci secunde exact ce vezi pe desktop. Daca eu editez un document, daca scriu un mail, daca navighez pe internet sau conversez pe messenger, la trei secunde mi se face un printscren pe ecran. Am niste prieteni care chiar au divortat. Ea a avut instalat pe calculator un soft de genul acesta si a dus la un divort “, a tinut sa mentioneze inginerul IT, Anca Georgescu.

Cei care vor sa fie cat mai discreti, au inlocuit camerele de supraveghere clasice cu cele sub forma de pix, breloc, ceas sau ochelari. Unul dintre dispozitivele cele mai cumparate este insa un sistem de urmarire care se monteaza pe masina. “Trackstick este un dispozitiv care inregistreaza traseul, pe unde a fost iubitul”, spune reprezentantul unui magazine cu sisteme de spionaj.

Cei care folosesc aceste dispozitive pentru a spiona alte persoane trebuie sa stie ca risca pana la 15 ani de inchisoare.

„O carte postala - un bilet spre libertate": Vederi pentru salvarea ursilor aflati in captivitate... Targu Jiu: Mama unei eleve de la o clasa pregatitoare, filmata cand fura bani din poseta invatatoarei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x