Antena Căutare

Toţi copiii născuţi în ultimii cinci ani ar fi trebuit să primească de la stat 500 de euro. Guvernanţii au avut alte priorități

În România, legile se aplică doar pe jumătate. Toţi copiii născuţi în ultimii cinci ani ar fi trebuit să primească de la stat 500 de euro. Scrie negru pe alb, dar legea e doar pe hârtie.

În România, legile se aplică doar pe jumătate. Toţi copiii născuţi în ultimii cinci ani ar fi trebuit să primească de la stat 500 de euro. Scrie negru pe alb, dar legea e doar pe hârtie.

În fapt, autorităţile nu au virat niciunui copil, niciun leu şi nu au înfiinţat niciun cont. Banii sunt prevăzuţi în legea educaţiei şi sunt destinaţii studiilor.

Însă, guvernanţii au avut alte priorităţi şi până acum spun că nu au găsit banii necesari la buget, ca să respecte legea, aşa că au tot amânat articolul, prin hotărâri de guvern.

35 de mii de elevi au abandonat şcoala, într-un singur an. Părinţii i-au retras de la ore din cauză că nu şi-au mai permis să le plătească rechizitele sau transportul. Pentru ei, cei 500 de euro ar fi mană cerească. Autorităţile însă, au avut alte priorităţi.

Conform legii, banii ar trebui să fie depuşi într-un cont deschis la Trezoreria Statului, pe numele copilului. Părinţii pot depune si ei bani, dobânda anuală fiind stabilită prin ordin al ministrului de Finanţe.

Singurul care poate scoate bani din acest cont este titularul lui, după ce împlineste 16 ani, cu acordul parinţilor sau tutorelui. Retragerea sumelor în alte condiţii este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea

Cel mai mare jaf virtual din România. Hackerii au furat 37 de milioane de euro... Berbecii vor avea probleme cu inima. Horoscopul zilei de astăzi, 01 septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x