Antena Căutare

Remiză în celebra bătaie de la Ruginoasa! Obiceiul sătenilor a fost supravegheat de 300 de jandarmi

Remiză la Ruginoasa, pentru al optulea an consecutiv! Tradiţionala bătaie dintre mascații din Deal şi cei din Vale s-a transformat într-un mare spectacol de urături.

Abia ce răsărea soarele peste comuna Ruginoasa din judetul Iași, când zeci de localnici cu măști tradiţionale erau gata să plece la urat. Nu oricum, ci înarmaţi cu bâte, pentru a alunga spiritele rele într-o bătaie generală.

Un obicei domolit însă de forţele de ordine în ultimii ani, după ce un tânăr a murit şi mai mulţi oameni au fost grav răniţi în timpul unui ritual. De atunci, sute de jandarmi merg cu colindul alături de localnici, pe uliţele satului, pentru a împiedica orice violenţă.

„Eu când mă făceam mascat era frumos. Acum au venit jandarmii, 300 de jandarmi pentru 12 copii. S-au stricat toate obiceiurile.” , a povestit un bărbat.

Supărați că nu au fost lăsați să se bată, trei din cele șase cete nu au mai vrut să meargă să colinde și la primărie. Totuși, edilul din localitate nu s-a supărat. Lupta de la Ruginoasa, o tradiţie veche de sute de ani, se transformă aşadar în. Pacea de la Ruginoasa.

Premieră! Au fost transportați, pe timp de noapte, pacienți pe Heliportul Spitalului Universitar Bucureşti! „Reprezintă ... Ghinion de Anul Nou! Peste 100 de turişti români care urmau să petreacă Revelionul în Dubai au făcut cale întoarsă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x