Antena Căutare

Tragedia de la Genova, posibilă pe cel mai lung pod rutier din România? Localnicii sunt îngrijorați

Situația viaductului care leagă orașul Galaţi de zona combinatului siderurgic este descrisă de gălățeni drept „o tragedie care stă să se întâmple”, asemănătoare celei de la Genova.

Situația viaductului care leagă orașul Galaţi de zona combinatului siderurgic este descrisă de gălățeni drept „o tragedie care stă să se întâmple”, asemănătoare celei de la Genova.

Aceştia cer autorităţilor locale să ia măsuri pentru consolidare, pentru a fi evitate tragedii precum cea din oraşul italian Genova, unde prăbuşirea unui pod a fost soldată cu zeci de victime, dar şi cu pagube materiale, potrivit Digi24.ro.

În fiecare zi, acest viaduct din Galați este traversat de sute de maşini şi mijloace de transport în comun, iar structura de rezistenţă a acestuia este pusă la grea încercare.

Ultima lucrare de consolidare a acestui pod rutier a fost finalizată în urmă cu trei ani.

Vechi de aproape 50 de ani şi cu o lungime de aproape un kilometru şi jumătate, viaductul gălăţean este cel mai lung pod rutier din România. Starea sa nu este, însă, foarte bună, iar acest lucru este observat atât de şoferii care îl tranzitează zilnic, dar şi de oamenii care sunt nevoiţi să îl parcurgă cu maşina personală sau cu mijloacele de transport în comun.

Autorităţile recunosc că au fost făcute sesizări, dar spun că totul depinde de buget.

„Există câteva solicitări cu privire la realizarea unor lucrări de reparaţii pentru anumite porţiuni de drum în zona viaduct, aspecte care sunt în atenţia municipalităţii în acest moment”, a spus Raluca Ardean, purtător de cuvânt al Primăriei Galaţi.

„În solul în care este amplasat combinatul, deci şi viaductul, sunt posibile tasări, dar dacă sunt de mică anvergură ca să zic aşa, afectează puţin geometria podului care e făcut, dacă vreţi, din tronsoane independente unul de altul”, a spus și inginerul constructor Constantin Buşilă.

În urmă cu doi ani, experţii au recomandat efectuarea unor lucrări urgente de reabilitare şi consolidare, însă momentan nu a fost luată nicio măsură.

Situația este una asemănătoare pentru podul de peste Olt, de la intrarea în municipiul Slatina, care a ieşit din garanţie de peste 27 de ani. Ar trebui să intre în reabilitare capitală la sfârşitul acestui an.

Compania de drumuri a reuşit să găsească fonduri pentru reabilitare abia acum. Lucrările care vor costa 20 de milioane ar trebui să înceapă în noiembrie. Deși acum există banii necesari, a apărut o altă problemă - nu a fost identificată o variantă ocolitoare care să poată prelua tot traficul.

Legea cu privire la interdicția maşinilor cu volan pe dreapta poate fi fentată! Care sunt portiţele  ... NOUA LEGE A PENSIILOR. Este panică printre pensionari! Mulţi dintre ei ar putea rămâne fără banii de la stat. Iată cine ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x