Antena Căutare

Tragedia de la Giulesti: Dosar penal pentru ucidere din culpa!

Procurorii au inceput urmarirea penala in rem pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava, in cazul tragediei petrecute luni la Maternitatea Giulesti, urmand sa fie identificate si persoanele care se fac vinovate de comiterea acestor infractiuni, ne-a declarat procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme.

Reamintim ca dosarul a fost deschis initial la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6, insa cazul a fost preluat de sectia condusa de procurorul Marius Iacob.

Mai multi angajati ai Maternitatii Giulesti au fost audiati. Nu insa si asistenta responsabila de salonul de Terapie Intensiva la momentul producerii accidentului. „Aceasta se afla in stare de soc."

De remarcat faptul ca, potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit in interiorul salonului de Terapie Intensiva, aparatura medicala fiind arsa. In aceste conditii, asistenta medicala ar putea fi un martor foarte important pentru lamurirea imprejurarilor accidentului sau, dimpotriva, ar putea fi unul dintre cei care vor fi urmariti penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava.

Deocamdata, ieri au fost chemati la audieri la Politia Capitalei 15 angajati din personalul medical si tehnic al Maternitatii Giulesti, de caz ocupandu-se Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei, potrivit procurorului Marius Iacob. S-a dispus necropsia in cazul celor trei bebelusi decedati la Maternitatea Giulesti, dar si in cazul nou-nascutului care a murit ieri dimineata la Spitalul „Grigore Alexandrescu", aceasta din urma urmand a fi efectuata miercuri.

In cazul celor trei bebelusi morti luni, in urma exploziei de la Maternitatea Giulesti, medicii legisti au stabilit ca unul dintre copii a fost intoxicat cu funingine, iar ceilalti doi au murit din cauza lipsei de oxigen, fiind vorba despre intoxicatie acuta cardiaca.

Dupa brambureala actelor arse si a distrugerii „bratarilor" de identitate a bebelusilor, pentru a afla exact cine al cui copil este, au fost recoltate probe pentru stabilirea profilului ADN, atat de la copii, cat si de la parinti.
„Marti noaptea vor fi procesate, iar miercuri vor fi comunicate rezultatele finale, in primul rand familiilor victimelor. In cateva zile ar trebui sa fie finalizate si concluziile specialistilor privind cauzele tragediei de la Maternitatea Giulesti", ne-a spus procurorul Marius Iacob.

De la Ministerul Sanatatii, vorbe si laude
Anchete, vorbe si laude. Si nici o demisie. Aceasta este esenta declaratiilor facute ieri de autoritati in ceea ce priveste tragedia care a avut loc luni seara la Maternitatea „Panait Sarbu" Giulesti.

„Bucurestiul e pregatit pentru situatii de acest gen. Am dovedit ca suntem in stare sa ne descurcam. Putem sa ne facem datoria. A fost o colaborare excelenta intre medicii maternitatilor, SMURD, ISU, Primaria si Prefectura Capitalei." Daca cineva ar fi ascultat doar aceste declaratii, probabil ca si-ar fi imaginat ca incendiul de la Maternitatea „Panait Sarbu" a fost un foc de paie.

Tot articolul, in Jurnalul National

CITESTE si...

SOCANT! Au fost anuntati ca le-a murit copilul la Maternitatea Giulesti, desi acesta traieste

Despagubiri in cazul Giulesti: 5.000 de lei, viata unui bebelus

Surse medicale: Ministrul Sanatatii si-a dat demisia, dar premierul nu a acceptat-o... VIDEO! TIR-uri facute scrum intr-o parcare din Deva...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x