Antena Căutare

Tragedia din Bucegi – semne de intrebare si controverse

Recuperarea cadavrelor si a fragmentelor din elicopterul israelian prabusit la Fundata, apoi gasirea raspunsului la stresanta intrebare "ce s-a intamplat?" sunt prioritatile echipelor de interventie israeliene si romane trimise la locul accidentului.

Echipele de ancheta si-au reluat ieri-dimineata, la primele ore, verificarile la locul tragediei aviatice de la Fundata, cutia neagra a elicopterului israelian CH-53 prabusit fiind gasita si trimisa in Israel, pentru a fi examinata, potrivit presei israeliene.

Cauza prabusirii nu poate fi stabilita decat in urma unor verificari ample si a coroborarii datelor culese (reascultarea radiocomunicatiilor din timpul zborului, declaratii ale colegilor israelieni si romani participanti la exercitii, declaratii ale eventualilor martori oculari, analiza datelor cutiei negre, analiza ramasitelor aparatului de zbor si a fragmentelor umane etc.), pana la aflarea rezultatelor fiind nevoie de mai mult timp.

O parte din ramasitele pamantesti ale militarilor decedati in accidentul aviatic din Bucegi au fost deja transportate la Institutul de Medicina Legala din Brasov, precizeaza ynetnews.com, care adauga ca autoritatile vor stabili daca acestea vor fi trimise la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti sau la baza aeriana de la Bobocu.

La operatiunile de cautare participa zeci de israelieni, inclusiv membri ai Unitatii 669 de interventie, insotiti de caini specializati in depistarea de cadavre. Serviciul Salvamont Bran a trimis in sprijinul anchetatorilor sase salvamontisti, iar Inspectoratul de Jandarmi Brasov a mobilizat in zona doi ofiteri si 15 subofiteri. La operatiuni participa si un detasament de vanatori de munte din Brigada 2 Vanatori de Munte.

Potrivit sefului Salvamont Romania, Mircea Opris, "aeronava s-a facut praf, sunt bucati pe o portiune foarte mare. Elicopterul a ars si s-a dezmembrat complet. Anchetatorii au survolat zona in care s-a prabusit aparatul". Operatiunile au fost ingreunate permanent de conditiile meteo nefavorabile din zona si mai ales de terenul muntos accidentat, a precizat si Ministerul Apararii.

Au aparut si noi informatii despre ce s-a intamplat in timpul exercitiului cu final tragic. Doua elicoptere israeliene se aflau in zona si au patruns, la un moment dat, intr-un nor. Capitanul primului elicopter le-a spus anchetatorilor israelieni ca a dat instructiuni celui de-al doilea sa se distanteze, pentru a evita o coliziune. In timpul manevrelor insa, cel de-al doilea aparat a disparut, izbindu-se de o stanca.

Tot articolul, in Jurnalul National

Uniunea Europeana a depasit 500 de milioane de locuitori... Organizatorul concursului Miss Piranda, lider contrabandist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x