Antena Căutare

Tragedia din clubul Colectiv ar fi putut fi evitată: Ce ar fi trebuit să facă tinerii în momentul în care a izbucnit incendiul

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut vieţile 32 de persoane şi au fost rănite alte aproape 200, însă tragedia ar fi putut fi evitată ori dimensiunile acesteia ar fi putut fi mai mici.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut vieţile 32 de persoane şi au fost rănite alte aproape 200, însă tragedia ar fi putut fi evitată ori dimensiunile acesteia ar fi putut fi mai mici.

"În momentul când ia foc ceva, instinctul este să fugi. Fiind dezordinea foarte mare și ușa îngustă, s-a blocat intrarea la Clubul Colectiv. Dacă tinerii stăteau la un rând, s-ar fi salvat mai multe vieți. În momentul când ia foc ceva, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te pui la podea. Apoi, trebuie să rupi cămașa de pe tine, să iei un fular, să iei ce ai la tine și să pui la gură. Acoperindu-ți gura și nasul sau mai corect căile respiratorii nu inhalezi fum, aer fiert sau toxic. Pasul următor este să te orientezi. În cazul de la Clubul Colectiv, când tinerii au văzut că ia foc plafonul nu ar fi trebuit să stea în mijloc, ci ar fi trebuit să se ducă pe lângă pereți, în lateral", a declarat cascadorul Marian Chirvase, pentru DC News.

Mai mult de atât, acesta a declarat că tinerii ar fi trebuit să meargă pe lângă zid, repede şi astfel numărul victimelor ar fi fost mult mai mic.

De asemenea, el a explicat că în astfel de momente, tinerii s-au panicat şi pur şi simplu n-au mai ştiut ce să facă în astfel de momente.

Floarea, antieroul perfect: ziarist, fotbalist, pompier, salvator. ”Cu masca, abia făceam față. El urla să intre fără!”... Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie, va discuta cu studenții, după tragedia din Club Colectiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x