Antena Căutare

Tragedia din clubul Colectiv nu este singulară! Sute de persoane au murit, de-a lungul timpului, în același mod

Noaptea dintre zilele de 30 și 31 octombrie va rămâne în istorie drept o zi neagră, căci în urma unui incendiu produs în clubul Colectiv din centrul Capitalei și-au pierdut viața 27 de oameni, iar numărul ar putea crește, deoarece sunt multe persoane în stare gravă. De asemenea, 184 de persoane au fost rănite.

Noaptea dintre zilele de 30 și 31 octombrie va rămâne în istorie drept o zi neagră, căci în urma unui incendiu produs în clubul Colectiv din centrul Capitalei și-au pierdut viața 27 de oameni, iar numărul ar putea crește, deoarece sunt multe persoane în stare gravă. De asemenea, 184 de persoane au fost rănite.

Deşi acesta este cel mai grav astfel de incident din România din ultimii 20 de ani, în ţara noastră au mai avut loc evenimente asemănătoare, soldate cu multiple victime.

Explozii în Sighetul Marmației

În 2012, două explozii s-au produs într-o discotecă din Sighetu Marmaţiei, în total fiind rănite 17 persoane. Şapte persoane au fost rănite în urma primei explozii, produse în jurul orei 0.56 a nopţii de sâmbătă spre duminică, iar două în cea de a doua explozie ce a avut loc în dimineața zilei următoare, când alte zece persoane care veniseră pentru a cerceta cauzele primei explozii – reprezentanţi ISU, poliţişti, personal Electrica şi de la societatea de gaze au fost rănite.

Cauza producerii tragediei ar fi fost o acumulare de gaze de la un etaj superior al imobilului la parterul căruia se afla discoteca, care însă nu era conectată la reţeaua de gaze. Se pare că gazul a luat foc în momentul în care trei tinere şi-au aprins ţigările în toaleta clubului.

Tragedia din Constanța

Trei persoane au murit şi alte patru au fost rănite, într-o sâmbătă noapte, în luna aprilie a anului trecut, în urma unui incendiu izbucnit într-un restaurant din centrul oraşului Constanța. Focul a afectat o clădire cu două etaje în care mai funcţionau un pub şi un cazino şi a fost stins de pompieri după mai mult de cinci ore.

Atunci, focul a izbucnit la restaurantul Beirut din centrul Constanţei, în jurul orei 22.40, flăcările extinzându-se cu rapiditate în toată clădirea în care se aflau câteva zeci de persoane. În imobilul respectiv mai funcţiona un cazino, iar la etaj era amenajat un pub în care se defăşura un concert rock.

Tragedii asemănătoare în lume

Astfel de incidente s-au produs și în alte colțuri ale lumii. 100 de persoane și-au pierdut viețile în 2003, într-un club din Statele Unite ale Americii. De asemenea, în Brazilia, în clubul ”Kiss”, au murit 242, în 2013

Tragedie în București. Peste 500 de efective au intervenit pentru salvarea de vieţi omeneşti şi stingerea incendiului... Incendiu în București! Primele informații despre cauzele care au dus la decesul tinerilor: ”Au fost uciși de aerul fierb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x