Tragedie! Copil căzut de la etajul nouă! Este al treilea caz de deces similar doar în această lună

Copii morţi dintr-o greşeală stupidă. O fereastră uitată deschisă îi atrage pe cei mici. Aseară, la Iaşi, un copil de doi ani a murit după ce a căzut de la etajul nouă.

Copii morţi dintr-o greşeală stupidă. O fereastră uitată deschisă îi atrage pe cei mici. Aseară, la Iaşi, un copil de doi ani a murit după ce a căzut de la etajul nouă.

Tatăl l-a scăpat din ochi doar o clipă. Însă băieţelul a împins cu uşurinţă plasa de la geam şi a alunecat în gol. Este al treilea copil mort doar în această lună. Un al patrulea a scăpat după ce impactul a fost atenuat de o copertină.

Specialiştii recomandă părinţilor sisteme de siguranţă la ferestre, care să nu permită deschiderea lor accidentală.

Alarma s-a dat cu puţin timp înainte de ora 8 seara. Copilul în vârstă de doi ani şi jumătate era acasă, în grija tatălui. Mama trebuia să se întoarcă de la serviciu.

Anual, în România, 50 de copii cad accidental de la înălţime. În doar câteva secunde, spot ajunge la ferestră, unde îşi pierd uşor echilibrul. Cei mai expuşi sunt copii între 1 şi 3 ani. Luna trecută, la Piteşti, un băieţel a căzut de la etajul trei, dar a supravieţuit miraculos pentru că impactul a fost atentuat de copertina unui balcon. Pentru a evita astfel de tragedii, firmele specializate scot la vânzare sisteme de siguranţă special concepute pentru a împiedica deschiderea accidentală a geamurilor.

În cazul plaselor împotriva insectelor sunt recomandate cele de tip rulou, care se agaţă de pervaz. Spre deosebire de cele clasice, acestea nu pot fi împinse în exterior. De asemenea, nu lăsaţi în apropiere obiecte sau mobilier pe care cei mici se pot căţăra cu uşurinţă.

Poliţiştii din Iaşi investighează moartea copilului într-un dosar deschis pentru ucidere din culpă. Nu e exclus ca părintele să fie acuzat de neglijenţă. Anchetatorii aşteaptă rezultatele necropsiei.

Ultimele știri