Antena Căutare

Traian Basescu: "Autostrada Bucuresti-Ploiesti, un test pentru constructorii romani"

Presedintele Traian Basescu a declarat, astazi, dupa ce a vizitat santierele autostrazii Bucuresti-Ploiesti, ca lucrarile sunt un test pentru constructorii romani in ceea ce priveste realizarea de autostrazi si s-a declarat optimist ca proiectul va fi o reusita.

"Probabil stiti istoria acestei lucrari. Este o lucrare in care s-a incercat, in primul rand, un test cu constructori romani. Contractele s-au semnat in 2007, suntem in 2011. Termenul lor de terminare a lucrarii ar fi fost, in mod normal, dupa ce s-au terminat exproprierile, mai 2012.

Cu buna lor vointa, avand in vedere ca au stat pentru exproprieri vreo doi ani, au acceptat decalarea termenului la 31 decembrie 2011, cand s-a suparat putin pe ei doamna Boagiu si a vrut sa le rezilieze contractele si atunci se pare ca s-au accelerat. Eu cred ca va fi o reusita, chiar daca au unele probleme de incadrare in termenul de 31 decembrie",
a spus Basescu.

Presedintele a precizat ca respectivul proiect rutier reprezinta o prima proba care arata daca ne putem "bizui" pe constructorii romani la realizarea de autostrazi. Seful statului a mai spus ca nu va discuta cu constructorii, deoarece considera ca aceasta este "treaba ministrului Transporturilor".

"Desi, moral, ei toti sunt obligati fata de mine pentru ca eu am vrut ca si firmele romanesti sa isi creeze istoric de autostrada, sa poata participa la o licitatie, sa nu mai lucreze numai in subantrepriza la firmele straine. Deci au o obligatie morala fata de mine sa respecte termenul de 31 decembrie", a mai spus presedintele.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Focar de infectie la Spitalul Judetean Galati: Un barbat a murit, alte doua persoane sunt in stare grava... VIDEO! Targu Jiu: Aglomeratie la impartirea alimentelor marca UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x