Antena Căutare

Traian Igas: "14.000 de angajati ai MAI sunt pregatiti sa intervina in caz de urgenta"

Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat astazi ca aproximativ 14.000 de persoane sunt pregatite pentru a interveni in caz de urgenta, iar in momentul de fata sunt angrenate 1.400 de persoane in misiuni la nivel national.

Traian Igas a comunicat de la Comandamentul Ministerului Administratiei si Internelor ca, in momentul de fata, la nivelul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta sunt implicate in misiuni de salvarea sau interventii legate de fenomenele meteorologice 175 de persoane, la nivelul Jandarmeriei sunt implicate in diverse misiuni 88 de persoane. La nivelul Politiei Romane, sunt implicate, la nivel national, 1094 de persoane


In Bucuresti sunt disponibile sase elicoptere ale MAI, in tara fiind pregatite alte trei, la Iasi, Arad si Targu-Mures, gata sa intervina pentru salvarea de vieti.

Traian Igas a informat ca Ministerul de Interne si Comandamentul sunt in legatura permanenta cu prefectii si inspectorii din teritoriu si centralizeaza fiecare informatie.

Ministrul de Interne a sfatuit cetatenii sa nu plece la drum decat daca este strict necesar. Populatia este sfatuita sa coopereze cu Politia, in cazul in care agentii considera ca drumul este impracticabil si recomanda oprirea.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cu cod galben, valabila pana duminica, ora 20.00, conform careia aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile. Vantul va depasi 60 de km pe ora, iar stratul de zapada ar putea ajunge pana la 20 de centimetri.



foto: Intact Images

Bucuresti: Fabrica de bani falsi, destructurata de DIICOT... Inca doi oameni au murit de frig in Romania. Bilantul deceselor provocate de hipotermie a ajuns la 24...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x