Antena Căutare

Traian Igas: 30.000 de oameni din M.A.I. sunt angajati pe pile

Peste 60.000 de politisti au fost angajati, in ultimii 13 ani, fara a avea o pregatire militara si pusi pe diverse functii in birouri, potrivit ministrului Traian Igas. Multi dintre acestia au intrat in politie sprijiniti de diverse persoane.

"Am facut o analiza pe ultimii 13 ani de zile din surse externe. 63.500 oameni care nu au o pregatire militara, au fost angajati oameni care nu erau familiarizati si a doua zi l-au instalat la birou si l-am pus sa faca munca politieneasca. Unii au dat un examen corect, dar au fost si oameni intrati sprijiniti de x sau y care nu aveau experienta dar care nici nu vor sa acumuleze si sa se dedice profesiei. Avem o problema majora. Pe o parte nu ii vom regasi in structurile M.A.I de la sfarsitul lunii septembrie, dar dupa toate criteriile de evaluare, cei care sunt slab pregatiti depasesc cifra de 10.000"


Ministrul de Interne Traian Igas recunoaste ca multi politisti sunt angajati pe pile. 10.000 de angajati ai Ministerului de Interne vor pleca acasa pana la sfarsitul lunii septembrie, insa numarul celor nepregatiti este mult mai mare.

Traian Basescu i-a cerut ministrului Traian Igas sa dea afara incompetentii si "nepotii". Intrebat daca in urma procesului de disponibilizare, nu vor fi "victime ale nepotismului", seful statului si-a exprimat speranta ca "vor fi indepartati chiar nepotii".

"Imi doresc ca domnul Igas si secretarii de stat si seful Politiei romane sa fie extrem de exigenti in selectare. Poate reusim ca in urma indepartarii a 10.000 de oameni din Ministerul de Interne sa-i indepartam chiar pe cei care nu au ce cauta in Politie si in Jandarmerie", a punctat Basescu.

"Singura parghie este constiinta sefului institutiei, parghia reala. Alta nu e", a conchis Traian Basescu.

Foto: Intact Images

VIDEO! Polidinul revine in farmacii din octombrie... Autoritatile avertizeaza: Cainii maidanezi devin mai agresivi din cauza caniculei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x