Antena Căutare

Traian Igas: "Coruptia in minister a scazut foarte mult, dupa arestarea angajatilor MAI din 2011"

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, este de parere ca dupa monitorizarea atenta si arestarea mai multor angajati din MAI, in 2011, coruptia a scazut foarte mult in minister si lauda activitatea Directiei Generale Anticoruptie (DGA).

"Nu vreau sa se interpreteze ca a crescut coruptia in MAI, ci vreau sa vedem cealalta parte a situatiei, aceea ca institutiile statului aplica legea. Sunt foarte multe probleme legate de comportamentul unor functionari, dar si din partea celor care s-au obisnuit, in 20 de ani de democratie, sa negocieze legea. In momentul de fata, fermitatea celor din DGA trebuie sa-si faca simtita prezenta", a declarat Traian Igas, marti, la bilantul DGA pe anul 2011, conform Hotnews.


Acesta a apreciat ca pozitiv bilantul si le-a cerut lucratorilor DGA sa continue ceea ce au facut anul trecut si chiar sa se implice si mai mult in activitatea institutiei.

Potrivit bilantului DGA, in 2011 au fost efectuate cercetari cu privire la 5.222 de persoane, dintre care 2.314 lucratori ai MAI, ceea ce reprezinta o crestere cu 40%.

"In anul 2011, din cele 1.947 persoane invinuite, 533 provin din cadrul ministerului, 50 avand functii de conducere si 483 functii de executie. In perioada de referinta, au fost inculpate 1.128 de persoane, dintre care 399 de lucratori ai MAI, 33 cu functii de conducere si 366 cu functii de executie. Totodata, se consemneaza o dublare a numarului de persoane arestate preventiv si o crestere cu 265% a personalului MAI arestat", se arata in bilant.

foto: Intact Images

Adio, retete de medicamente pe hartie!... Ramnicu Valcea ingheata: 60.000 de oameni, fara caldura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x