Traian Igas: "Peste 5.000 de angajati ai MAI nu au promovat examenul de evaluare"

Peste 5.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor nu au promovat examenele de evaluare pentru stabilirea numarului de cadre disponibilizate in cadrul procesului de reorganizare a institutiei, a declarat ministrul Traian Igas.

Traian Igas a spus ca aceste concursuri s-au desfasurat sub supravegherea si coordonarea sefilor de arme si ca cel mai probabil evaluarile se vor incheia la mijlocul lunii septembrie.

Ministrul a spus ca au fost scoase la concurs 38.850 de posturi pentru care au fost puse la dispozitie aproape 47.000 de persoane.

La examene s-au inscris aproape 42.000 de angajati, iar 36.069 au promovat probele de concurs. Alti 5.105 nu au promovat examenul, iar peste 700 nu s-au prezentat. In urma evaluarilor au fost depuse aproape 250 de contestatii, din care 187 au fost respinse, 30 au fost admise, iar 25 sunt inca analizate.

Ministrul Igas a subliniat ca dupa incheierea concursurilor la inceputul lunii octombrie Ministerul Administratiei si Internelor va avea un numar de angajati mai mic cu 10.000.

La randul sau, seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat ca in institutia pe care o conduce mai sunt scoase la concurs 460 de posturi, iar numarul celor care mai trebuie sa fie disponibilizati este de 73.

Citeste articolul integral in Jurnalul!

Foto: Intact Images

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri