Antena Căutare

Transformarea spitalelor in camine pentru batrani, poveste fara sfarsit

De cat timp e nevoie ca sa transformi un spital in azil? De o eternitate, ar raspunde autoritatile romane. Din cele 67 de unitati sanitare desfiintate, in urma cu 4 luni, doar 5 au devenit camine pentru varstnici. Pentru restul cazurilor, autoritatile fie nu au hotarat nici acum ce sa faca cu spatiile, fie asteapta o hotarare de guvern care intarzie sa apara. Multe cladiri au devenit, intre timp, refugii pentru cainii maidanezi.



O hotarare de guvern desparte unitatea medicala de momentul in care va putea primi batranii. Poate fi o chestiune de zile sau de luni. Intre timp, pe aparatura de sute de mii de euro se asterne praful.

In asteptare este si spitalul din orasul Marasesti, desfiintat la 1 aprilie. Cladirea a fost ocupata, intre timp, de cainii fara stapan.

Doar cinci spitale din cele 24 care au cerut transformarea au primit o astfel de hotarare. In cel de la Roznov, 45 de varstnici si-au gasit adapost.

Daca programul transformarii spitalelor in camine va fi dus pana la capat, vor fi create, in total, 3.000 de locuri noi in aziluri, in conditiile in care, la nivel national, 5.000 de oameni sunt pe listele de asteptare. Nu se stie insa cati dintre ei isi vor mai permite un loc dupa 2013, cand Ministerul Muncii va inchide robinetul cu bani.

Deja autoritatile se gandesc la un proiect prin care orice persoana cazata in camin ar urma sa plateasca, lunar, minimum 400 de lei.

Sursa: Antena3

Cu 72.22 ani, speranta de viata a romanilor este peste media mondiala... Negocierile dintre sindicalistii din politie si Igas, amanate pentru miercurea viitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x