Antena Căutare

Transportul public de noapte din București se modifică de la 1 iunie. Cetățenii vor putea ajunge, mai ușor, direct în Centru

Primăria Municipiului București anunță schimbări majore în cazul transportului public de noapte din Capitală. Cum vor circula autobuzelele, tramvaiele și al troleibuzele începând cu data de 1 iunie.

autobuz stb noaptea trecând pe langa arcul de triumf din bucuresti luminat
Începând cu data de 1 iunie, călătorii pot achita costul călătoriei cu STB cu cardul bancar contactless direct la validator sau prin intermediul telefonului mobil: SMS și aplicația mobilă 24 Pay. | Shutterstock

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a anunțat că din 1 iunie traseele și programul de circulație al mijloacelor de transport pe timp de noapte se vor adapta la actuala cerere.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Municipiului București, transportul public de noapte în Capitală va fi optimizat. Astfel, începând cu data de 1 iunie, vor exista legături directe și rapide, frecvență de circulație mai bună și noi facilități pentru utilizatorii transportului public de noapte.

Cum vor circula autobuzele, tramvaiele și troleibuzele din București, începând cu 1 iunie

Primăria Capitalei anunţă măsuri pentru îmbunătăţirea transportului public de noapte, incluzând modificări de trasee, dar şi un program de circulaţie clar precum. De asemenea, o altă noutate este posibilitatea de a se plăti direct cu cardul bancar.

Rețeaua de transport public de noapte din București se va reorganiza din 1 iunie, ora 22.30, „adaptând traseele și programul de circulație la cererea de transport actuală”, potrivit instituției conduse de Nicușor Dan.

Autobuzele, tramvaiele și troleibuzele din București vor circula noaptea la un interval de 30 de minute între orele 22.30-1.00 și 4.00-5.00 și la 60 de minute între orele 1.00-4.00, iar noile trasee „vor oferi legături directe și rapide între Piața Unirii și cartierele Capitalei”, a transmis Primăria București.

„Începând din data de 1 iunie, de la ora 22.30, traseele şi programul de circulaţie ale mijloacelor de transport pe timp de noapte se adaptează la cererea de transport actuală. Astfel, noile trasee vor oferi legături directe şi rapide între centrul Bucureştiului şi cartiere. Mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, programul de circulaţie va fi previzibil, călătoria se va putea plăti cu cardul bancar contactless sau prin SMS, iar autobuzele vor opri în staţii numai la cererea călătorilor", a scris edilul general, pe contul lui de Facebook.

În plus, trei linii vor fi modificate astfel încât să acopere zone care nu beneficiau până acum de serviciul de transport de noapte: Bd. Ghencea - Valea Oltului (linia N101), Bd. Lacul Tei - Fundeni (linia N103) şi Bd. Ion Mihalache - Şos. Chitilei (linia N113).

Călătorii pot plăti direct cu cardul bancar, din 1 iunie

Potrivit PMB, utilizatorii acestor trasee vor beneficia de mai multe facilități, cum ar fi un program de circulație stabil, cu ore fixe de plecare de la capetele de linie și posibilitatea de a achita costul călătoriei cu cardul bancar contactless direct la validator. De asemenea, pot fi utilizate automatele de vânzare și opțiunile de plată prin intermediul telefonului mobil: SMS și aplicația mobilă 24 Pay, mai arată Antena 3.

„O altă noutate este aceea că urcarea și coborârea pasagerilor se va face numai pe la prima ușă a vehiculului, iar autobuzele vor opri în stații numai la cererea călătorilor”, se arată în comunicatul official. Astfel, dacă într-o staţie există călători, autobuzul va efectua oprirea. Pasagerii care doresc să coboare trebuie să apese pe butonul „Stop”, aflat pe barele din interiorul autobuzelor.

Tariful pentru o călătorie de 90 de minute este la fel ca şi cel de pe liniile de zi, şi anume 3 lei. În ceea ce privește abonamentele, sumele încărcate în portofelul electronic şi călătoriile încărcate pe cardurile de transport, acestea sunt valabile şi pe liniile de noapte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum arată harta transportului public de noapte din București, de la 1 iunie

Din 1 iunie, ora 22.30, liniile de noapte din București vor funcționa astfel:

  • Liniile N104, N107, N109, N111, N114 și 783 de noapte vor funcționa pe aceleași trasee ca și până acum
  • Liniile N120, N121, N122, N123, N124, N125, N610, precum și linia de tramvai 1 de noapte vor fi desființate
  • Vor fi înființate liniile de autobuz N1 și N10 pentru traseul Romprim-Banu Banta
  • Liniile N101, N102, N103, N105, N106, N108, N110, N112, N113, N115, N116, N117, N118 și N119 vor fi modificate, potrivit PMB

Harta rețelei de transport public de noapte din Capitală poate fi văzută aici.

Ce persoane vor beneficia de voucherele sociale în valoare de 250 lei. Cine se află pe listă și de când vor fi distribui... Cine vrea să îl înlocuiască pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 5. Mișcare total neașteptată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x