Antena Căutare

Mersul la școală, un adevărat pericol! Zeci de copii, înghesuiți în microbuze! Administratorul unei firme de transport:”Nu poți să-i lași pe jos!”

Transportul spre şi de la şcoală continuă să reprezinte un adevărat pericol pentru foarte mulţi elevi! În Dâmboviţa, spre exemplu, poliţiştii de la Rutieră au descoperit că şoferii de microbuze sau autobuze şcolare nu respectă nici cele mai elementare reguli.

Transportul spre şi de la şcoală continuă să reprezinte un adevărat pericol pentru foarte mulţi elevi! În Dâmboviţa, spre exemplu, poliţiştii de la Rutieră au descoperit că şoferii de microbuze sau autobuze şcolare nu respectă nici cele mai elementare reguli.

Mai exact, aceştia transportă un număr aproape dublu de elevi, printre care - uneori - se mai găsesc şi adulţi, care chiar nu ar avea ce să caute în acest tip de autovehicule. Nu e o problemă nouă, însă administratorii firmelor de transport nu par impresionaţi de amenzile primite.

Cu ghiozdanele în spate, copiii ies cu greu rând pe rând din microbuzul care îi duce la şcoală. Deşi sunt doar 23 de locuri, din autovehicul au coborât 41 de elevi. Copiii sunt transportaţi zilnc din mai multe comune, la liceele din oraşul dâmboviţean Titu.

A rămas colegul care trebuia să vină să-i ia, a rămas în pană şi m-au trimis pe mine să vin cu maşina mai mică să-i iau. Deşi erau prea mulţi. Trebuia să vină altcineva să-i ia, nu eu! Eu am maşina mică, nu am ştiut că sunt atâţia copii.”, a declarat un șofer.

În plus, în autobuz mai erau şi adulţi care nu aveau ce căuta în mijlocul de transport pentru şcoală.

Administratorul firmei care a încheiat contract cu Asociaţia de părinţi are o explicaţie halucinantă.

”O zi doua se întâmplă în felul următor ca să înţelegeţi clar. Elevii nu pot fi fix pe maşină pentru că ei vin la maşină înţelegeţi. Și sunt două curse pe care le avem. Ei vin o dată prea putini acum ca sunt la început şi la cursa a doua vin mai mulţi. Asta se reglează de joi, de vineri toate, pe locuri fixe. Şi se rgleaua. Da poti să laşi copiii omului jos, nu poţi!”, a declarat administratorul firmei.

Cei doi şoferi au fost amendaţi cu 9.000 de lei fiecare pentru nerespectarea capacităţii de transport şi lipsa unor documente.

Răsturnare de situație! Ancheta de la Caracal ori părți importante din ea ar putea fi reluate de la zero... Zeci de mii de elevi nu vor beneficia de programul ”Cornul și laptele”! Copiii sunt nevoiți să vină cu pachețel de acasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x