Căutare Live

Trecerea la ora de iarnă. De ce nu se mai dă ceasul înapoi. Noile schimbări ne vizează pe toți

Până acum, trecerea de la ora de vară la cea de iarnă se făcea manual. Oamenii își reglau singuri ceasurile. Dar acest lucru nu se mai întâmplă.

Până acum, trecerea de la ora de vară la cea de iarnă se făcea manual. Oamenii își reglau singuri ceasurile. Dar acest lucru nu se mai întâmplă.

În prezent toate casele sunt doate cu aparaturi sofisticate care fac această trecere automat.

În noaptea de 28 spre 29 octombrie 2017, România revine de la ora de vară, care se aplică din ultima duminică a lunii martie, la ora Europei de Est sau Timpul Legal Român. Astfel, România va avea două ore avans faţă de timpul universal coordonat (UTC). Vom trece la ora oficială de iarnă, iar ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, la 04.00, care va deveni 03.00.

Numerotarea fusurilor începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich din Marea Britanie, către est. Pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale este ora fusului 1, iar a Europei Orientale, ora fusului 2.

ORA DE IARNĂ 2017. Cand se schimbă ora: Pentru următorii ani, trecerea la ora de vară şi la ora de iarnă se va face la următoarele date:

2018 – 25 martie – 28 octombrie

2019 – 31 martie – 27 octombrie

2020 – 29 martie – 25 octombrie

Gest șocant! O adolescentă şi-a împins iubitul din tren, după o ceartă aprinsă... Cum mori cu zile în România: O femeie lovită de o mașină a ajuns la spital cu o dubă de marfă. Nu a existat nicio ambula...
Ultimele știri