Live acumNunta cu scântei (r)
Prime Time 20:00iUmor extraViral

Trei copii dintr-un centru de plasament din Vaslui, bătuți cu sălbăticie! Unul dintre ei a fost lovit în cap cu un ciocan

Trei fraţi care trăiesc într-un centru de plasament din Negreşti au fost sechestraţi într-o dubă de un individ şi bătuţi cu sălbăticie. Cel mai mare dintre ei a fost lovit cu un ciocan în cap. 

Trei fraţi care trăiesc într-un centru de plasament din Negreşti au fost sechestraţi într-o dubă de un individ şi bătuţi cu sălbăticie. Cel mai mare dintre ei a fost lovit cu un ciocan în cap.

Totul pentru că agresorul, un mic afacerist local, era convins că cei trei i-au furat o bicicletă. Nu este pentru prima dată când agresorul are probleme cu legea. În trecut, a fost condamnat pentru trafic de droguri.

Agresorul i-a ademenit pe cei trei fraţi sub pretextul că ar vrea să le ofere ceva de muncă. I-a scos chiar din centrul de plasament, marţi seara, trimiţând un copil să-i cheme afară. I-a băgat pe toţi într-o dubă şi i-a dus în spălătoria pe care o are în oraşul Negreşti. Acolo i-a lovit cu sălbăticie.

Individul se numeşte Marius Mihai Scafaru, are 35 de ani şi nu este la prima faptă cu iz penal. Copiii le-au povestit anchetatorilor că ar fi fost ajutat de tatăl lui, care a ţinut portiera pentru ca băieţii să nu poată fugi. Pe cel mare dintre fraţi, Scafaru l-a lovit cu ciocanul în cap. Copilul a suferit o fractură craniană.

Cel mai mic dintre fraţi are 13 ani, iar cel mai mare, 17. Unul dintre băieţi a fost lovit cu portiera, în timp ce încerca să scape. Copii au reuşit să fugă desculţi şi au sărit peste nişte garduri, în dorinţa de-a ajunge la centru. S-au întâlnit cu fratele lor mai mare, care a alertat poliţia, sunând la numărul de urgenţă 112.

Copiii sunt de cinci ani în grija Direcţiei de Protecţie a Copilului. La centrul de plasament nimeni nu le-a sesizat lipsa.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protectia Copilului Vaslui a demarat o anchetă în acest caz.

Marius Mihai Scafaru a fost arestat în 2006 pentru trafic de droguri. Anchetatorii l-au chemat în cursul zilei de astăzi, la audieri.

Nu este pentru prima dată când membrii familiei Scafaru din Negreşti sunt protagoniştii unor scandaluri. Liviu Scafaru, tatăl agresorului primit o amendă administrativă în 2012, când a candidat la funcţia de primar a oraşului, pentru că ar fi ameninţat mai mulţi localnici, cu pistolul.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.