Trei români, acuzați că au furat sute de mii de euro cu ajutorul unor cartele de metrou

 

Trei români sunt acuzaţi că au reuşit să fure sute de mii de euro cu ajutorul unor cartele de metrou. Timp de trei ani, au clonat cardurile turiştilor din Asia şi au golit zeci de bancomate. Totul, printr-o metodă complet nouă chiar şi pentru anchetatori.

Afacerea ilegală a pornit într-un apartament aflat în comuna Măgura, din judeţul Bacău. Aici, procurorii au găsit o cantitate impresionantă de echipamente folosite pentru păcălirea bancomatelor şi clonarea tuturor cardurilor care erau introduse în ATM. Membrii reţelei călătoreau des în Asia şi instalau dispozitivele în Kuala Lumpur și Manila, în locurile frecventate de turişti. Problema procurorilor a fost că nu au găsit niciun card clonat, ci doar zeci de cartele de metrou. Surpriza ulterioară a fost mare.

Suspecţii au fost arestaţi. Cercetările continuă pentru săvârşirea infracțiunilor de falsificare a instrumentelor de plată electronică, transfer neautorizat de date informatice, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesare fără drept a unor sisteme informatice

La începutul acestui an, membrii reţelei se pregăteau să îşi extindă activitatea şi în Europa de Vest, dar au fost prinşi pe aeroport. Au fost daţi de gol când au ales să îşi pună în bagajele de mână toate echipamentele.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE