Antena Căutare

Tribunalul Calarasi: Taierea cu 25% a indemnizatiilor de concediu este ilegala

Tribunalul Calarasi a decis, vineri, ca taierea cu 25% a indemnizatiilor de concediu in cazul profesorilor este ilegala. Decizia a fost luata in urma unei sesizari a Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). In urma hotararii, autoritatile locale sunt obligate sa restituie sumele aferente.



Judecatorii Tribunalului Valcea isi motiveaza decizia prin faptul ca diminuarea reprezinta o incalcare a dreptului de proprietate conform Conventiei Drepturilor Omului.

In opinia premierului Emil Boc, decizia Tribunalului Valcea va fi atacata la instantele superioare, dar nu poate opri aplicarea legii in conditiile in care Curtea Constitutionala a decis deja ca actul normativ este constitutional.

"Decizia Curtii Constitutionale privind Legea de reducere a salariilor este de constitutionalitate. O decizie judecatoreasca a unei instante nu poate opri aplicarea legii, iar aceasta decizie va fi atacata la instantele superioara, nefiind definitiva", a spus, vineri, Emil Boc.

Solicitat de jurnalisti sa comenteze motivarea Tribunalului, potrivit caruia reducerea salariala reprezinta o incalcare a drepturilor omului, premierul a raspuns sec: "Dar cand patronii dumneavoastra au fost obligati sa va taie salariile au incalcat drepturile omului ?".

Foto:Intactimages

Buzau: Termopane la o biserica din secolul XIII... Cald la munte si la mare in weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x