Antena Căutare

Tribunalul Dambovita a decis demolarea Cathedral Plaza. Constructorul respinge aceasta decizie

Tribunalul Dambovita a decis desfiintarea constructiei Cathedral Plaza, din strada General Berthelot din Bucuresti, intrucat s-a construit fara autorizatie legala, dezvoltatorul proiectului fiind chemat in judecata, intr-un alt proces, pentru a demola imobilul ridicat langa Catedrala "Sfantul Iosif".

In 2006, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a dat in judecata Millennium Building Development si toate institutiile statului care au avizat construirea unei cladiri de birouri langa Catedrala "Sfantul Iosif", solicitand anularea autorizatiilor si avizelor eliberate pentru realizarea proiectului imobiliar, actiuni castigate in instanta.

Astfel, Arhiepiscopia a cerut demolarea imobilului, actiune admisa recent de catre Tribunalul Dambovita.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Pe de alta parte, compania Millennium Building Development, care construieste cladirea Cathedral Plaza in apropierea Catedralei Sfantul Iosif, a respins asertiunea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti potrivit careia Tribunalul Dambovita l-a obligat pe primarul general al Capitalei sa emita decizia prin care sa dispuna demolarea constructiei.

Millennium Building Development, dezvoltatorul Cathedral Plaza, o investitie de 60 de milioane de euro, sustine, intr-un comunicat de presa, ca nu exista vreo hotarare de demolare a cladirii in litigiul in care compania este parte.

"Daca intr-adevar o instanta judecatoreasca s-a pronuntat cu privire la obligarea Primariei Generale a Capitalei de a dispune anumite masuri in legatura cu cladirea fara a cita macar Millennium Building Development (MBD), vom verifica circumstantele in care o asemenea hotarare judecatoreasca a putut fi emisa fara respectarea celui mai elementar drept la aparare al proprietarului cladirii", a declarat Robert Rosu, avocatul Millennium Building Development.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Foto: intact Images

Carnagiul din Covasna este unul dintre cele mai grave accidente de tren din ultimii ani ... Regulile stricte pentru picnic nu se respecta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x