Antena Căutare

Trio pentru CSM: Lupascu, Serban, Dumbrava

Topul candidatilor cu rang de curte de apel votati pentru cele trei locuri libere din CSM nu a fost schimbat nici dupa numaratoarea voturilor de la Curtea de Apel Bucuresti, chiar daca aici preferintele difera. Astfel, potrivit purtatorului de cuvant al acestei instante, Daniel Gradinaru, primii trei alesi sunt Dan Lupascu (110), Mihai Tudoran(103) si Alexandru Serban(968). Cu alte cuvinte, cele 103 voturi obtinute la aceasta instanta de Mihai Tudoran de la Curtea de Apel Ploiesti n-au reusit sa-i aduca acestuia un loc in CSM. In conditiile in care contestatiile si procesul aflat pe rolul instantei, prin care a fost contestata lista candidatilor, nu schimba situatia, castigatorii sunt Dan Lupascu, Alexandru Serban si Horatius Dumbrava.

Dan Lupascu, Alexandru Serban si Horatius Dumbrava sunt cei trei magistrati cu rang de curte care au obtinut un loc in viitorul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM), in urma numaratorii totale a voturilor adunarilor generale ale curtilor de apel din tara.

Din cei opt candidati ramasi in cursa pentru cele trei posturi vacante din CSM care revin judecatorilor curtilor de apel, Dan Lupascu (Curtea de Apel Bucuresti) a strans 343 de voturi, Alexandru Serban (Curtea de Apel Brasov) a fost votat de 305 magistrati si pe Horatius Dumbrava( l-au votat 271 de judecatori.

Pentru singurul loc din CSM scos la concurs pentru judecatorii cu rang de tribunal, potrivit numaratorii partiale (39 de tribunale din 47) s-au clasat in topul preferintelor judecatorii Adrian Neacsu cu 326 de voturi, Larisa Neagoe cu 257 si Gabriela Baltag cu 199.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si-au ales ca reprezentanti pentru cele doua locuri ce le revin in CSM pe magistratii Lidia Barbulescu (69 de voturi) si Mircea Aron (62 de voturi).

Sursa: Jurnalul National

Fostul general Mihai Chitac a murit... Judecatorii Lidia Barbulescu si Mircea Aron de la instanta suprema, alesi pentru CSM...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x