Antena Căutare

Trucul salvator pentru părinții care stau în izolare cu copiii! „Aceasta este soluția, pentru a reuși să lucreze liniștiți! - VIDEO

Pentru foarte mulţi părinţi epidemia de coronavirus a transformat zilele petrecute acasă, în izolare, cu copiii, în mari provocări. Greul îl duc în special cei care continuă să lucreze de acasă. Un consilier pentru părinți a explicat care este trucul salvator.

Nu întotdeauna copiii înteleg faptul că, deşi se află în aceeaşi cameră, părinţii nu sunt diponibili pentru distracţie şi joacă. Şi aşa, copiii ajung să aibă frustrări, crize de plâns şi să perturbe activitatea părinţilor.

„Vă sfătuiesc să refaceţi programul zilnic, dacă se poate sa ii implicati si pe copii in realizarea acestui nou program,un program care sa includa intervale de timp pentru masa,pentru activitati,pentru activitati fizice inclusiv dar si un program de lucru inclusiv pentru voi adultii ,pentru ca in cele mai multe cazuri se lucreaza de acasă”, a spus Gabriela Hranovschi, consilier pentru părinți.

„La ce ajută un astfel de program? Ajută copilul să ştie ce urmează să se întâmple, scade frustrarea, pentru că ajunge, în timp, să ştie că în acel interval părintele are nevoie de timp să lucreze.

Copiii au nevoie de echilibru intre activitatile pe care le propune adultul şi activitatile pe care le initiaza copilul, folosindu-şi imaginatia, folosindu-şi creativitatea. Asadar, evitati sa pregatiti zilnic activitati noi, chiar mai multe pe zi şi creazi-i oportunitatea copilului să îşi creeze primele jocuri.”, a adăugat Gabriela Hranovschi.

Gabriel Negoescu, psiholog clinician, recomandă: „Copiilor, recomand să li se spună adevărul. Despre ce se întâmplă, de ce nu putem ieşi pe stradă, de ce sunt restricţii de circulaţie, de ce nu mergem la şcoală, de ce nu vizităm alţi copii sau nu ne vizităm bunicii. Evident, tradus la nivelul de înţelegere potrivit vârstei. 00.42 +00.51Vorbiţi-le despre ce făceaţi când eraţi de vârsta lor, la ce visaţi, la ce visaţi acum 00.57+ 00.01 în ce constă meseria dvs, lăsaţi copiii să vă cunoască”.

Mirela Vaida petrece majoritatea timpului cu cele trei minunăţii ale ei. Găseşte activităţi specifice vârstei fiecăruia dintre ei, încercând să le acorde atenţie în mod egal.

Şi Ciupi, toboşarul trupei Mandinga, petrece timp cu băiatul său.

Maria, fata Danielei Gyorfy, are şi ea un program de stat în casă. Ştie că este o perioadă dificilă aşa că îşi umple timpul cu activităţile preferate. Urmăriți clipul de mai sus!

Coronavirus în România. Razii ale polițiștilor, la locurile de carantină și izolare. Ce au descoperit... Ministerul Educaţiei a alocat 25 de milioane de lei pentru finanţarea unor proiecte de cercetare legate de limitarea ext...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x