Antena Căutare

Inconștiență la malul mării! Salvamar: "Am scos oameni morți din valuri. Turiștii nu învață nimic din tragediile care se petrec sub ochii lor"

A fost arborat steagul roșu la malul Mării Negre, însă turiștii nu țin seama de pericolele pe care valurile le ascund. Marea a luat numeroase vieți, iar salvamarii trag un semnal de alarmă.

A fost arborat steagul roșu la malul Mării Negre, însă turiștii nu țin seama de pericolele pe care valurile le ascund. Marea a luat numeroase vieți, iar salvamarii trag un semnal de alarmă.

Când marea este agitată pericolul pândeşte în orice clipă. Sunt zone unde se formează gropi adânci la mal, iar curenţii îi trag în jos chiar şi pe cei mai experimentaţi înotători. Mulţi ignoră însă avertismentele salvamarilor.

"Am văzut că le e greu să mai revină la mal. Cât am apucat să îmi dau geaca jos, curentul îi trăsese în spatele digului. A fost foarte solicitant pentru că şi valurile veneau peste noi, înotam şi împotriva curentului. Apa, dacă trece de un metru, deja este un pericol. Şi cei care ajung să conştientizeze, înţeleg asta abia în ultimul moment", explică Răzvan Viza, unul dintre salvamarii de pe plaja din Jupiter, potrivit Observator.

Aproximativ 90 de salvamari sunt prezenţi pe litoral. De mâine, se lansează oficial o aplicaţie prin intermediul căreia turiştii pot primi informaţii. Cu serviciul de localizare activat, vor ştii ce fel de steag este arborat în zona în care se află şi pot primi diferite alerte.

Percheziţie în județul Harghita. Un bărbat a fost reţinut la Odorheiu Secuiesc într-un dosar de falsificare de monedă... Tramvai rămas fără roată în mers. Pericol pentru călători: „Pur şi simplu a căzut”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x