Antena Căutare

Turistii straini, impresionati de traditiile maramuresene de Craciun

Inarmati cu voie buna si traiste la spinare, sute de maramureseni, dar si turisti straini au dat buzna in buricul orasului Baia Mare, la pomana porcului. Mare le-a fost bucuria cand au fost primiti cu carnati, horinca si colaci impletiti. Gazdele Muzeului Satului i-au cinstit pe oaspeti si cu urari si Colinde de Craciun.

Zeci de oameni din toate colturile Maramuresului s-au strans la Muzeul Satului din Baia Mare sa oranduiasca toate cele de trebuinta in ziua de Craciun. Turistii de peste hotare care au participat la eveniment au fost impresionati de traditiile de Craciun din Maramures.

Porcul se taie intocmai ca-n batrani. Nici acum gospodarii nu se abat de la traditie. In urarile alaiului de colindatori, odata facut darabe, porcul se pregateste pentru intaiul preparat.

Nici colindatorii nu au mers acasa cu mana goala.

La Muzeul Satului din Baia Mare au fost sacrificati nu mai putin de trei porci. Iar pomana lor a fost pe gustul tuturor.

Aglomeratie pe partii: S-a deschis oficial sezonul de schi... Negocieri la sange pentru bradul de Craciun: Comerciantii, dispusi sareduca preturile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x