Turistii straini, impresionati de traditiile maramuresene de Craciun

Inarmati cu voie buna si traiste la spinare, sute de maramureseni, dar si turisti straini au dat buzna in buricul orasului Baia Mare, la pomana porcului. Mare le-a fost bucuria cand au fost primiti cu carnati, horinca si colaci impletiti. Gazdele Muzeului Satului i-au cinstit pe oaspeti si cu urari si Colinde de Craciun.

Zeci de oameni din toate colturile Maramuresului s-au strans la Muzeul Satului din Baia Mare sa oranduiasca toate cele de trebuinta in ziua de Craciun. Turistii de peste hotare care au participat la eveniment au fost impresionati de traditiile de Craciun din Maramures.

Porcul se taie intocmai ca-n batrani. Nici acum gospodarii nu se abat de la traditie. In urarile alaiului de colindatori, odata facut darabe, porcul se pregateste pentru intaiul preparat.

Nici colindatorii nu au mers acasa cu mana goala.

La Muzeul Satului din Baia Mare au fost sacrificati nu mai putin de trei porci. Iar pomana lor a fost pe gustul tuturor.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri