Antena Căutare

Tutuind, mancand si ragaind

Un caz care merita cateva randuri este marlanul contemporan. Cum nesimtitul e tot om pana la urma (desi multi vor contrazice aceasta), se pot observa si in cazul lui farame ascunse de cultura. N-ar fi pacat sa ne rapeasca "placerea" de a-l simti pana si la o conferinta importanta sau la teatru pe acest impermeabil la sugestii?

Pe strada ori pe trotuar, la serviciu ori acasa, la restaurant, la cinema, la padure, la munte ori la mare, la bloc, in hotel, in mijloacele de transport in comun. Toate sunt spatiile in care nesimtitul pulverizeaza linistea. V-a dat la o parte cu bicicleta in timp ce mergeati linistiti pe trotuar? V-a facut "baie" trecand cu masina in maxima viteza printr-o baltoaca din dreptul dumneavoastra? V-a trezit cu "focurile de arma" scoase din batutul covoarelor duminica, la 6 dimineata?

I-ati simtit operatiunea de daramare a peretilor pentru a-si largi bucataria in a doua zi de Craciun? V-a "parfumat" balconul sub care incingea niste mici pe gratar, in curtea blocului, de ziua fiului sau cel mare? S-a bagat in fata dumneavoastra la casa pe motiv ca "am numai berea asta", dupa care si-a mai ales alte 20 de produse? Inseamna ca ati facut cunostinta cu nesimtitul, ca stiti deja multe si ca nu mai este necesara o definitie ampla a acestui specimen, datorita si faptului ca i-am facut loc in paginile din numerele trecute. Asa ca o sa ii dam o noua dimensiune. Ne putem indrepta interesul spre nesimtitul "cult".

In lumea imperfecta in care traim, nesimtitul ia parte la evenimente pe care le poate bifa in agenda. Dar sa nu facem confuzie: nu la orice eveniment, pentru ca nu se pacaleste asa usor. Ci la unul care sa-l merite, oferindu-i ceva de mancare. Se indoapa zgomotos cu fursecuri, cornulete si tot ce gaseste pe mese, face pachete pentru "ala micu' de acasa", pe care le ascunde in geanta de pe umar. Vine insotit, desi are invitatie pentru o persoana, la o ora dupa ce a inceput conferinta. Tranteste usa, ca sa fie remarcat, apoi ridica cinci-sase persoane in picioare pentru a ajunge la locurile libere din centrul randului. Dupa ce s-a plictisit, a mancat si a ragait sucul gratuit, baut mai devreme, incepe sa comenteze si sa se ridice inainte de finalul conferintei, dar nu inainte de a da telefoane.

Ar fi o nedreptate maxima sa il neglijam pe nesimtitul de la restaurant/terasa, unde apare cu alt scop decat cel traditional (de a fi remarcat). Dupa ce priveste mandru si face ochii roata sa vada daca ceilalti i-au constientizat prezenta inalta, se asaza pe scaun inaintea partenerei. Isi pune pe masa cheile de la masina si telefonul, ca o carte de vizita expresiva, si isi lasa sapca pe cap si ochelarii de soare la ochi. Discuta cu voce tare cu ospatarul, nu-l roaga, ci ii ordona (Nu e pus acolo ca sa serveasca? De ce sa mai fie rugat?!), il tutuieste. Devine centrul de emisie al unor sunete indescifrabile (pentru ca n-a facut niciodata casa buna cu discretia), golind farfuria in doua minute si spaland-o cu paine.

Cum isi permite o putoare cu chip de om sa se manifeste astfel intr-un local? Cum poate sa traiasca in stilul acesta? Cata inocenta. Doar un nepregatit se poate pierde in intrebari fara raspuns. Putem doar sa ne scuturam de existenta acestor oameni. Viata e prea scurta pentru a fi irosita pe rautate si prostie!

Sursa: Jurnalul National

Exodul cadrelor medicale: 70% dintre angajati se gandesc sa plece din tara, 30% au inceput sa stranga actele necesare... Nebunie la agentiile loto inaintea extragerii de deseara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x