Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la circ
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Ultimul set de subiecte și bareme, publicat înainte de Evaluarea Națională 2020. Elevii susțin examenele din mai puțină materie

Ultimul set de subiecte și bareme pentru elevii de clasele a VIII-a a fost publicat de Ministerul Educației. Școlarii din clasele terminale se pregătesc să revină pe băncile școlii, astfel încât cei care încheie ciclul gimnazial să poată susține examenele de la Evaluarea Națională, primele programate în această vară.

Elevii susțin Evaluarea Națională 2020 începând cu 15 iunie

edupedu.ro

Elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru Evaluarea Națională 2020 au la dispoziție și baremele de corectare pentru seria 6 de teste, ce cuprind subiecte de Limba română și Matematică, precum și Limba Maternă.

Mai puțină materie pentru elevi la Evaluarea Națională 2020

Potrivit Ministerului Educației, testele și baremele de corectare sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea.

Condiții pentru susținerea Bacului și a Evaluării Naționale. Elevii se pot întoarce în bănci doar cu acordul scris al părinţilor

Ministerul Educației recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar cu ajutorul baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

Atât subiectele, cât și baremele aferente sunt disponibile AICI!

Calendar Evaluare Naţională 2020

15 iunie 2020 Limba şi literatura română – examen scris

17 iunie 2020 Matematică – examen scris

18 iunie 2020 Limba şi literatura maternă – examen scris

22 iunie 2020 Afişarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele 14:00 – 20:00)

27 iunie 2020 Afișarea rezultatelor finale

Recomandari