Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Observator Sport

Uluitor! Fermier amendat de Garda de Mediu, după ce a plantat 40.000 de arbori! ”Sunt sigur că sunt și alți oameni în această situație, dar nu vorbesc de frică”

Cum a fost amendat un fermier din Teleorman pentru că a plantat 40.000 de arbori chiar pentru a îmbunătăți calitatea mediului

Bărbat amendat de Garda de Mediu pentru că a plantat copaci

Garda de mediu Teleorman pare să nu amendeze autoritățile locale pentru că aruncă gunoiul în câmp sau pentru că taie copaci pentru a le permite oamenilor de afaceri să-și facă restaurante în pădure. Dar, se pare că Garda de Mediu Teleorman a găsit de cuviință să amendeze mici fermieri care au decis să planteze pe proprietate proprie zone verzi, dar care nu au locuri speciale de depozitare a pliculețelor folosite de erbicid sau care nu raportează spre afișare la primărie faptul că efectuează erbicidarea pe terenul propriu.

Acesta este cazului unui teleormănean, amendat de Garda de Mediu Teleorman cu 3000 de lei pentru că plantase pe terenul său 40.000 de arbori chiar pentru a îmbunătăți calitatea mediului. În timp ce celor de la Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman le-a fost chiaar gresu să scrie suma pe hârtie, lucrurile au fost însă infinit mai simple pentru Garda Mediu Teleorman, care s-a încăpățânat să-l amendeze pe fermier, după efectuarea unui control, însă fără să-l avertizeze înainte și sancționându-l în lipsă.

Iubirea pentru natură i-a adus o amendă uriașă

Pe numele său, Felix Mulțescu, acesta a povestit presei despre iubirea sa și a familei sale pentru natură: ”La un moment dat, un vecin a agățat un copac și l-a rupt. Atunci, tatăl meu i-a pus atele și l-a îngrijit cu mai multă atenție, până s-a prins la loc. Un copac! Vă dați seama cât iubim noi acești copaci?”, a vorbit bărbatul pentru liberinteleorman.ro.

Când angajații Gărzii de Mediu Teleorman a venit în control, i-au căutat nod în papură. Zece zile mai târziu, lui Felix Mulțescu i-a venit și amenda, fără martori și în lipsa administratorului fermei, deși la data controlului nu au fost găsite deșeuri aruncate la întâmplare, iar îngrășămintele, motorina și utilajele erau depozitate în spații adecvate, potrivit legislației.

Chiar și așa, angajații Gărzii de Mediu Teleorman l-au amendat pe bărbat pe motiv că nu a trimis la primăria din localitatea Răsmirești un anunț cu data erbicidării și că nu are spații speciale în care să depoziteze ambalajele erbicidelor, deși acestea ar trebui să fie ridicate, sub contract, de firma care le furnizează. Nimeni nu a luat în considerare că omul amenjase zonă verde permanentă, constând în plantarea a 40.000 de arbori, care să îmbunătățească calitatea mediului în zonă.

“Pentru mine nu e important că mi-au dat amendă 3.000 de lei. Că nu e despre bani aici. Eu contest această amendă, pentru că pur și simplu s-a făcut tot posibilul să o dea, deși nu erau motive. Mi s-a părut anormal să nu le pese că eu, practic, am plantat o pădure, dar să considere că trebuie să fiu amendat pentru niște detalii de tot râsul și pentru niște modificări legislative despre care numai ei știu. Nu e vorba doar despre mine. Ei au normă de amenzi și trebuie să și le facă, cu orice preț. Și sunt sigur că sunt și alți oameni în această situație, oameni care nu vorbesc, însă, de frică. Mie nu mi-e frică!”, a declarat Felix Mulțescu pentru sursa mai sus menționată.

sursa info & foto: liberinteleorman.ro

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro