Antena Căutare

Umilinţa supravieţuitorilor iadului din COLECTIV! Răniţii primesc de la stat 234 de lei pe lună şi trebuie să dovedească anual ca nu le-au crescut degetele înapoi

Priviți cu atenție fotografia. Nu e o iluzie optică. La mâna stângă lipsesc toate degetele. Toate! Iar fața femeii frumoase pe care o vedeți e chipul cuiva care s-a întâlnit cu moartea, în Colectiv. Dar a reușit să o învigă, nu fără cicatrici.

“Grad de handicap 1 pentru 1 an, poate îmi mai cresc degetele, cine știe!” scria acum câteva zile Tedy Ursuleanu, supraviețuitor al incendiului de la Colectiv, ataşând hârtia primită de la DGASPC.

Umilinţa statului nu se opreşte, însă, aici! Peste un an de zile trebuie să vină înapoi la comisia care i-a acordat gradul de handicap și să demonstreze cu adevărat că nu i-au crescut degete noi la mâna dreaptă și că stânga este la fel.

“La cealaltă mână îmi pot mişca doar patru degete, al cincilea este blocat. Am avut fractură de os şi mi-a fost lipit de prima falangă şi stă într-o poziţie incomodă, mă incomodează să strâng pumnul, de multe ori mă lovesc şi sângerează. Va trebui să mă operez la el şi apoi să îmi pun nişte proteze biomecanice.” Spunea Tedy acum ceva vreme într-un interviu pentru Adevărul.

În urma incendiului din data de 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din ţară şi 12 dintre răniţii transferaţi în străinătate.

Trafic restricţionat în Capitală pentru procesiunile religioase de Florii. Ce rute trebuie evitate... Veşti bune de la meteorologi! De Florii, VREMEA se anunţă frumoasă, cu temperaturi până la 22 de grade...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x