Antena Căutare

Un an de la tragedia din Tuzla: 12 militari morti, dupa ce un avion s-a prabusit

A trecut un an de la tragedia de la Tuzla, cand 12 militari de elita au murit in timpul unui zbor de rutina, la doar cateva minute de la decolare. Familiile impreuna cu reprezentanti ai Ministerului Apararii le cinstesc marti memoria la baza aeriana de la Boboc.

Pe 5 iulie 2010, un avion de tip An-2 care facea un zbor de antrenament se prabusa cu 14 persoane la bord. 12 oameni si-au pierdut viata atunci - patru militari din Fortele Aeriene si opt din Fortele Navale. La cateva ore de la tragedie, una dintre mame inca refuza sa creada ca baiatul ei e mort.

Ancheta a stabilit ca a fost vorba despre o defectiune tehnica. In momentul impactului cu solul, avionul pur si simplu s-a rupt. Imediat s-au spart si rezervoarele de combustibil. Lovitura cu pamantul a generat un incendiu violent, care a inceput din interior. Flacarile au impiedicat eventualele actiuni de salvare.

De la departare, localnicii au privit neputinciosi. Pe holuile Spitalului de Urgenta de la Constanta, cateva familii inca mai sperau intr-o minune. Ei au fost norocosi.

La cateva zile, morga din Constanta primea familiile pline de lacrimi. Familii care astazi, la un an de la tragedie, au venit la baza aeriana Boboc sa-si comemoreze eroii.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

VIDEO! Vezi cum si-a serbat America ziua de nastere!... Prima repartizare computerizata a absolventilor de clasa a VIII-a, pe 12 iulie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x