Antena Căutare

Atenție, părinți! O plimbare în parc, cât pe ce să-i fie fatală unui băiețel de doi ani! Pericolele ascunse din locurile de joacă

Un băieţel de doi ani a fost la un pas de moarte, într-un parc, după ce un copil mai mare i-a oferit ceva să mănânce. Medicii au atras atenția asupra pericolelor ascunse în locurile de joacă.

Un băieţel de doi ani a fost la un pas de moarte, într-un parc, după ce un copil mai mare i-a oferit ceva să mănânce. Medicii au atras atenția asupra pericolelor ascunse în locurile de joacă.

Tot mai mulţi copii ajung la spital cu reacţii alergii severe după o simplă plimbare în aer liber. Zilele trecute, un copil de doi ani şi şapte luni a fost la un pas de şoc anafilactic, după ce un băieţel mai mare l-a hrănit cu ciocolată cu alune.

Aşa se face că un simplu gest de bunăvoinţă le poate face mai mult rău copiilor cu interdiciţii alimentare.

Primele simptome ale unui şoc anafilactic sunt: urticaria, mâncărimea, umflături la nivelul feţei, greaţa şi chiar leşinul. Alte simtome sunt: tensiune arterială scăzută, umflarea limbii şi gâtului și îngustarea căilor aeriene.

Doctorii spun că, în astfel de cazuri, kit-ul de supravieţuire este vital. „Cuprinde un autoinjector cu adrenalină și alte medicații ajuvante antihistaminice sau preparate cortizonice sau preparate de tip inhalator pentru tratamentul crizei de astm bronșic”, a explicat Claudia Adriana Nicolae, alergolog.

Nu doar mâncarea poate fi nocivă pentru cei cu astfel de afecţiuni. În sezonul cald, şi insectele pot provoca alergii puternice.

În ultimii doi ani, 70 de români au fost diagnosticaţi cu alergie alimentară severă.

Un mesaj primit pe telefon i-a salvat viaţa unei femei din Vaslui! A fost aproape de o moarte cumplită! Soțul ei: „Îi mu... Aproape 4.500 de infractori condamnați definitiv sunt dați în urmărire generală! Peste 90% dintre ei au fugit din țară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x