Un bărbat a murit pe autostradă, sub ochii fiicei sale. Motivul pentru oprise pe banda de urgență

Avem puţine autostrăzi şi acelea sunt incomplet făcute. Un bărbat a murit pe Autostrada Transilvania pentru că, în lipsa unor toalete sau a unor spaţii de serviciii, a oprit pe banda de urgenţă. Iar o maşină l-a spulberat chiar sub ochii fiicei sale de doar nouă ani, care îl aştepta pe scaunul din dreapta. În accident, şi-a mai pierdut viaţa şi o femeie.

Accidentul a avut loc în miezul nopţii, pe Autostrada Transilvania. Şoferul unui TIR a oprit pe banda de urgenţă pentru a căuta un loc unde să îşi facă nevoile. În mai puţin de un minut, a fost lovit de o maşină care a ricoşat din remorca tirului. Bărbatul a murit sub ochii fiicei sale, care îl aştepta în cabină. Şi o femeie care era pasageră în autoturism şi-a pierdut viaţa.

Bărbatul oprise pe banda de urgenţă pentru că pe lotul de autostradă dintre Turda şi Gilău, inaugurat de mai bine de un deceniu, nu există niciun spaţiu de servicii pe o distanţă de 70 de kilometri. Aşa că şoferii care vor să se odihnească sau au nevoie să meargă la toaletă opresc unde pot.

Un tânăr care a pierit într-un accident rutier a fost jefuit. Părinții îndurerați, mărturisiri teribile: ”I-au furat borseta cu bani, ceasul, lănțișorul din aur!”

Aici, la kilometrul 11 al autostrăzii, șoferii ar fi trebuit să poată opri într-o "parcare de scurtă durată", așa cum este numită în normele celor de la compnia de drumuri. În locul acestor bălării, astăzi ar fi trebuit să găsim un loc de odihă situat la cel puțin 10 metri distanță de agitația de pe autostrada, o perdea de protecție din copaci, locuri de parcare, locuri de luat masă și toalete.

Ministrul Transporturilor promite că va face anul acesta ce nu s-a făcut în zece ani.

”Am găsit un proiect, ca si alte proiecte ascunse prin sertare la ministerul Transporturilor și în primele luni de mandat am promovat o hotarare de guvern prin care vrem sa fim în rand cu lumea civilizata și sa avem acele spatii.”, a declarat ministrul Transporturilor.

Accident grav pe autostradă, spre Turda. Bărbat mort pe loc, iar femeia din dreapta în stare critică. A fost solicitat elicopterul SMURD

Până atunci, şoferii sunt nevoiţi să îşi rişte viaţa în fiecare zi.

Pe autostrăzi, ar trebui să existe toalete la fiecare 15 kilometri, potrivit metodologiei Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, însă acestea lipsesc cu desăvârșire.

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri