Antena Căutare

România anului 2020: Un bărbat care a sunat la 112 să anunţe că vecina lui este bătută și agresată, a sfârşit prin a încasa amendă de la poliţie

Într-o ţară unde spiritul civic lasă de dorit, autorităţile descurajează şi puţinii oameni care vor să sară în ajutor. Un bărbat din Ploieşti a primit amendă după ce a sunat la 112 să anunţe că vecina lui este bătută de soţ.

Şi asta pentru că poliţiştii nu au putut să intre în apartamentul vecinilor şi nici nu au auzit vreun zgomot. Omul a contestat sancţiunea în instanţă şi a câştigat parţial.

În urmă cu un an, în toiul nopţii, o familie din Ploieşti era trezită de zgomotele din apartamentul vecin. Oamenii au crezut că bărbatul de alături își bate soţia, așa că au sunat la 112. Polițiștii au mers la uşa vecinilor, însă scandalul încetase.

Poliţiştii au plecat, iar după o săptămână, bărbatul a primit o amendă de 500 de lei pentru că fapta pentru care a sunat la 112 nu s-a confirmat. De cealaltă parte, agenții consideră că și-au făcut treaba.

Bărbatul a contestat amenda. În instanță, reprezentanții polițiștilor au spus că omul a sunat abuziv la 112, pentru că apelul lui nu era urgent.

"Numărul unic pentru apelurile de urgenţă se apelează în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, situaţia sesizată neîncadrându-se în această enumerare."

În final, judecătorii au dat dreptate ambelor părți. Au înlocuit amenda cu un avertisment şi i-au spus bărbatului că data viitoare nu vor mai fi așa de îngăduitori.

"Instanţa apreciază că petentul nu a fost rău inteţionat şi îi pune în vedere ca pe viitor să ia măsurile necesare în vederea respectării legislaţiei în vigoare."

Statisticile arată o realitate tristă: o femeie este bătută în România la fiecare 30 de secunde. Aşa că temerile bărbatului care a sunat la 112 au fost întemeiate.

Dacă bărbatul va mai apela numărul de urgenţă să anunţe o infracţiune pe care poliţiştii nu o vor putea confirma, atunci el va primi o amendă de până la 5.000 de lei.

Moarte suspectă în Capitală. Un bărbat a fost găsit fără viaţă într-o maşină de curierat abandonată... Explozie teribilă la un bloc din Galați! 100 de oameni au fost evacuați din apartamente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x