Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Haos pe șoselele din România! Un bărbat, prins de polițiști în timp ce circula cu 223 km/h! Cum a fost sancționat

Un bărbat a fost prins de poliţişti rutieri cu 223 km/h pe autostrada A1 Bucureşti - Râmnicu Vâlcea, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

Un bărbat a fost prins de poliţişti rutieri cu 223 km/h pe autostrada A1 Bucureşti - Râmnicu Vâlcea, informează Inspectoratul General al Poliției Române. De asemenea, alte 44 de persoane care conduceau cu viteze excesive şi opt conducători auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor stupefiante au fost depistaţi, săptămâna trecută, de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 223 km/h, pe A1.

Conform sursei citate, în perioada 22 - 28 octombrie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere.

În aceste zile, poliţiştii au depistat 39 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în cinci cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze de peste 200 km/h. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată la data de 27 octombrie, în jurul orei 11.00, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe autostrada A1 Bucureşti - Râmnicu Vâlcea, la km. 64, cu viteza de 223 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 1.305 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile, scrie Agerpres.

În alte patru cazuri, şoferii au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale sau aplicate sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, poliţiştii au depistat patru conducători auto care se aflau sub influenţa substanţelor stupefiante (cannabis), în toate cazurile fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Recomandari