Antena Căutare

Un bebelus oparit cu apa fierbinte a fost salvat dintr-un sat inzapezit din judetul Botosani

De 20 de ore au avut nevoie salvatorii sa ajunga la un bebelus care trebuia dus cat mai repede la spital. Copilul de 9 luni se oparise cu o oala cu apa fierbinte. Izolat de restul lumii, intr-un sat inzapezit din judetul Botosani, baietelul a primit ajutorul medicului din localitate care l-a stabilizat pana a ajuns ambulanta la el. Un elicopter a continuat misiunea de salvare si l-a adus la Bucuresti.

Acesta a fost ultima oprire in drumul lui spre o sansa la viata. Copilul de doar 9 luni avea nevoie urgenta de ingrijiri de specialitate. De pe aeroportul Baneasa, baiatul a fost preluat de o ambulanta si dus direct la Spitalul de Arsi. Zborul a fost foarte greu, in conditii aproape critice de zbor, s-a zburat si in plafon a fost si ceata, vantul foarte foarte puternic.

Copilul era acasa impreuna cu mama lui, in localitatea botosaneana Mitoc, izolata, inca, intre nameti. Femeia a pus la fiert o oala cu apa. Iar pustiul ar fi varsat-o peste el. A suferit arsuri de gradele II si III pe fata si pe picioare. Imediat mama a cerut ajutorul medicului din sat si al ambulantei. Drumul inzapezit a oprit insa echipajul de pe salvare la doar cativa kilometri distanta.

Asa a inceput lupta pentru viata. In timp ce medicul se chinuia sa-l stabilizeze pe copil, o intreaga echipa de salvatori a pornit sa elibereze drumul spre casa lui. Ambulanta trebuia sa ajunga urgent la el. Din Avrameni echipajul de pe salvare mai avea doar 14 kilometri pana in Mitoc. Dar drumul era acoperit cu troiene de un metru inaltime.

Masini abandonate in nameti le-au pus si ele probleme drumarilor care au trebuit sa le scoata din zapada ca sa-si deblocheze calea.

Dupa 20 de ore de munca drumul a fost eliberat. Ambulanta l-a preluat pe copil si l-a dus la Spitalul din Botosani. Un elicopter de la SMURD Iasi l-a dus pana in Bacau. Iar de acolo, un alt elicopter l-a preluat si l-a adus la Bucuresti. Copilul a ajuns in cele din urma in grija medicilor din capitala. Starea lui este grava, dar stabila.

Cum decurge o zi din viata oamenilor care locuiesc la Polul Frigului din Romania ... Un schior si-a gasit sfarsitul pe partie, la Poiana Brasov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x